• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A SAMO ŠTO JE KRENUO: Voz do Budimpešte (opet) NE RADI

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Kompanija Srbija Voz "do daljeg" je obustavila saobraćaj međunarodnog voza na relaciji Novi Sad- Budimpešta, samo dve nedelje otkako je linija uspostavljena.

 Srbija Voz obustava voz budimpešta ne radi koronaciji Novi Sad-Budimpešta Izvor: MONDO, Lana Stošić

Srbija Voz je objavila da je do obustave došlo u cilju sprečavanja širenja epidemije COVID-19.

Taj voz je iz Novog Sada polazio u 11.00 časova, a sa stanice Budimpešta Keleti u 11.57, ali je vozio samo dve nedelje, odnosno od 1. jula kadu je doneta preporuka EU da se otvore njene granice i za građane Srbije, kao jednu od 14 zemalja kojima je skinuto ograničenje zbog pandmije.

Možda će vas zanimati

Ispostavilo se da je ta preporuka samo preporuka, pa neke države gradnicu nisu ni otvarale sa Srbe. Mađari jesu ali se situacija promenila ovih dana, pa je sada za ulazak u tu zemlju potrebno da se ima dva negativna PCR testa na koronu u poslednjih pet dana.

ALI, PRUGA SE GRADI

(Stari) Voz možda ne radi ali se nova pruga gradi. Rekonstrukcija mađarske deonice pruge Budimpešta - Beograd počela je u ponedeljak nakon što je na snagu stupio ugovor o realizaciji projekta, saopštilo je danas mađarsko Ministarstvo za inovacije i tehnologiju.

Ministar inovacija i tehnologije Laslo Palkovič rekao je kompanijama zaduženim za izgradnju da pripreme za projekat ide prema planu i da se očekuje da će rekonstrukcija biti završena do 2025. godine, prenosi mađarski portal Hungary today.

Kako je Palković istakao, rekonstrukcija ove železničke linije omogući će Mađarskoj da postane deo najbrže rute za robu koja se prevozi između Grčke i zapadne Evrope, a istovremeno zahvaljujući njoj smanjiće se putovanje od Budimpešte do Beograda za polovinu.

Trenutno se na toj relaciji putuje oko osam sati, a nakon rekonstrukcije će se putovati manje četiri sata, precizirao je Palkovič.

U rekonstrukciji pruge učestvuju kineska kompanija Tiejiuju Engineering and Construction, kinesko-mađarsko prfeduzeće za koordinaciju projekta, mađarska jedinica kineske kompanije za železničku elektrifikaciju i drugi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Samo jako

To se testira brza pruga Beograd-Budimpešta. Koja naravno kreće i ka Nišu (uskoro),a konačni cilj je luka Pirej u Solunu. Ko misli drugačije normalan nije.

Toma Grobar

Pušteno pred izbore pa zatvoreno da se završe radovi...

AV

@Toma Grobar 👍👍👍👍👍👍👍👍

special image