• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO DOKLE će "trajati korona": Nemačke kompanije dale svoje procene koliko će ih još sputavati epidemija

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Iz Nemačke, najvećeg trgovinskog parnera Srbije, stižu vesti da kompanije očekuju da će mere ograničenja u javnom životu, uvedene zbog epidemije korona virusa a koje ometaju pravljenje, transportovanje i kupovinu proizvoda, biti nastavljene još najmanje osam meseci.

 koronavirus nemačka procena trajanje ifo mere epidemija Izvor: MONDO/Lana Stošić

Pružaoci usluga predviđaju da će ograničenja trajati još 8,9 meseci, trgovci očekuju nastavak restrikcija još 8,6 meseci, građevinci 8,2 meseca, a proizvođači 7,8 meseci, pokazuje anketa instituta IFO sprovedena u julu.

Najpesimističnije su procene nemačkih kompanija iz sektora rekreacije, koje strahuju da bi period primene mera ograničenja mogao da bude još duži - čak do sledećeg avgusta.

Možda će vas zanimati

Ispitanici iz sfere umetničkih delatnosti, kao i restorani i pružaoci usluga keteringa očekuju da će mere trajati još 11 meseci, a sektor obrazovanja i raznih kurseva u proseku predviđa 10 meseci.

Nemačka preduzeća koja se bave pružanjem usluga smeštaja prognoziraju da će ograničenja biti na snazi još oko 9,3 meseca, a sektor skladištenja tipuje 8,3 meseca.

U delatnosti poštanskih i kurirskih usluge su znatno optimističniji, nadaju se normalizaciji javnog života u proseku za 6,6 meseci.

Proizvođači kože, kožne galanterije i obuće procenjuju da će mere trajati još 11,2 meseca, u industriji odeće predviđaju dodatnih 9,3 meseca, a proizvođači tekstila devet meseci.

U hemijskoj industriji su anketirani u proseku procenili da će ograničenja potrajati još 8,2 meseca, u mašinskoj 7,9 meseci, a proizvođači pića se nadaju kraćem periodu od 6,4 meseca. Trgovci na veliko očekuju da će mere biti na snazi još 8,4 meseca, a trgovci na malo 8,8 meseci.

(MONDO/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дрина

На сајту светског економског форума имате најаву за глобални ресет (колапс) економије који је планиран за следећу годину. Ништа се више не крије

Kliničarka

Ova epidemija će trajati do zime 2020.

্১৯৫৮ জ্ঞ

@Kliničarka pa na zimu je valjda "Sudar titana" k-19/k-20

special image