• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDNOSTAVAN TRIK: Kako da znate koliko vam goriva ostaje na rezervi?

Autor Marija Ivetić

S nekim vozilima ćete preći više od 70 km na rezervi, s drugima manje od 40 km, a sve zavisi i o stilu vožnje, da li vozite u gradu ili na auto-putu.

 automobil vozaci voznja zuta lampica gorivo rezervoar koliko goriva ostaje na rezervi Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Uključi li se žuta lampica na instrument ploči koja sugeriše da je vaše vozilo na rezervi, neke će vozače uhvatiti panika, a neki će iskusno da cede poslednju kap goriva iz rezervoara, što ne preporučujemo jer česta vožnja na minimumu može da dovede do oštećenja pumpe goriva (ne podmazuje se kako bi trebalo).

Možda će vas zanimati

Ipak, još uvek ima onih koji ne odustaju od toga da žive opasno, na rubu uključivanja žute lampice i dolivanja male količine goriva. Treba biti iskren i reći da ne živimo u ekonomskom izobilju pa mnogi od nas već godinama nisu napunili rezervoar do vrha.

Koliko automobil može da pređe na rezervi?

Mnogo je merenja i istraživanja, ali samo vi znate koliko vam automobil u proseku troši, a to je najvažniji podatak. Pretpostavlja se da na rezervi ostaje oko 5 litara goriva, ali do tačne količine ćete doći na najjednostavniji način.

Kad se uključi rezerva, brzo na benzinsku pumpu, uložite više novca i napunite rezervoar do vrha. Oduzmite taj broj od kapaciteta tanka goriva u fabričkim podacima (npr. 55 minus 49). Dobili ste količinu goriva koja vam ostaje u tanku nakon što se uključi lampica. Pogledajte i prosečnu potrošnju pa uporedite s količinom goriva koja vam je ostala u rezervoaru.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/revijahak.hr)

Pročitajte i ovo

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

-MItar

Zanimljivo otkriće

Ćamil pila drva

Zatim na pumpi: ako je sipao onda je muško a ako je sipala onda je žensko.

Dušan

Sipaš 2l u flašu, pa u gepek. Voziš dok se ne upali rezerva. Dalje voziš umereno. Kad stane toliko km ti je tačno rezerva. Sipaš one 2l i pravo na pumpu. Za neobaveštene i one koji su golobradi, bila je kod nas i restrikcija, pa je bilo džabe što imaš para, pa ne možeš da sipaš, jer obično nije bilo na pumpi, nego na ulici!!!

special image