• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milica Mandić i Marija Kilibarda ukrštaju stavove o bezbednosti plaćanja na netu: Da li su otkrile svoj pin? Proverite!

Autor Mladen Šolak

Da bi približila važnost ove teme redakcija "Mondo" je organizovala zanimljivu "dijagonalu"

 milica mandic marija kilibarda visa mondo dijagonala Izvor: VISA

Ne delite sa drugima podatke sa vaše kartice. Ako vam neko zatraži PIN kod, nemojte da ga prosleđujete. Ne kačite na društvenim mrežama detalje u vezi sa vašim računima. Ako vam neko "hakuje" naloge, odmah se obratite svojoj banci kako biste sprečili dalje zloupotrebe. 

o su samo neki od saveta koje preporučuje kompanija Visa, svetski lider u digitalnim plaćanjima, u sklopu svoje kampanje "Sačuvaj i zaštiti - prioriteti digitalnih plaćanja". Cilj je edukacija korisnika na temu pojmova vezanih za sigurnost plaćanja, kako na internetu, tako i na mestima prodaje.

Rezultati istraživanja iz prošlog meseca ističu da polovina ispitanika u Srbiji nije dovoljno upoznata sa postojećim mehanizmima zaštite. Štaviše, svaki treći ispitanik nije uspeo da tačno odgovori na pitanje u vezi sa sigurnošću plaćanja putem interneta. Istovremeno, 20 odsto ne razmišlja o bezbednosti već koristi ono što im je trenutno pri ruci. Sa druge strane, ohrabrujuće je što 60 odsto ispitanika daje prednost zaštiti podataka nego brzini kojom može obaviti transakcije. 

Da bi približila važnost ove teme redakcija "Mondo" je organizovala zanimljivu "dijagonalu" u kojoj Milica Mandić, srpska reprezentativka u tekvondou i Marija Kilibarda, voditeljka i osnivač brenda KI, razgovaraju o brojim pitanjima vezanim za bezbednost plaćanja. 

Otkrićete da li su zadovoljne nivoom sigurnosti tokom plaćanja preko interneta, da li im je nekada neko ugrožavao naloge, da li su vršile verifikaciju uz pomoć otiska prsta, znaju li šta je skiming i da li prekrivaju tastaturu dok ukucavaju PIN kod na bankomatima. 

Milica i Marija govorile su o tome na šta prvo pomisle kada čuju pojam "beskontaktno plaćanje", da li naručuju stvari putem interneta i kakva su im iskustva, šta je to što su poslednje kupile online...

Podelite i vi sa nama vaša iskustva tokom online plaćanja. Koje su najveće prednosti online plaćanja za vas? 

Milica Mandić Marija Kilibarda
Izvor: MONDO portal

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Janbo

Devojke radjajte decu,posebno marija 40 godina,kada ces ako ne sada,u kom filmu zivite

Pera kojot....

Hmmmm..... voleo bih da znam njihov pin ...

special image