• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUTOMATSKA PUŠKA 13.730 DINARA, PIŠTOLJ OD 3.730: Dat ROK za plaćanje poreza na registrovano oružje

Autor Marija Ivetić

Za automatsku pušku porez iznosi 13.730 dinara, a za poluautomatsku 5.510 dinara.

Dostava resešenja o porezu na registrovano oružje za 2020. godinu počela je 14. decembra preko pošte, saopštila je Poreska uprava Srbije.

Možda će vas zanimati

U skladu sa članom 36. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji rešenja će se smatrati dostavljenim petnaestog dana od dana predaje pošti odnosno 29.12.2020. godine, a rok za plaćanje ove poreske obaveze je 15 dana od dana dostavljanja rešenja, precizira se u saopštenju.

Prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je lice na koje glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja.

Napominje se kako se porez na registrovano oružje plaća se u godišnjem iznosu za svaki komad oružja.

Porez za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola iznosi 3.730 dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje visina poreza je 18.550 dinara.

Za automatsku pušku porez iznosi 13.730 dinara, a za poluautomatsku 5.510 dinara.

Za obveznike poreza za više komada registrovanog oružja za ličnu bezbednost, kojima su izdate isprave za nošenje oružja, rešenja će biti doneta naknadno, objavila je Poreska uprava Srbije.

(Mondo/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dedier

Poštovani, neke firne FTO imaju u posedu automatsko oružje i taj porez se odnosi na njih...Fizičko lice ne može imati u posedu pomenuto oružje. Inače,jesam da se plaća porez,ali ovo nema veze s tim...ovo je globa i način da se narodu oduzmu uspomene...

Nikola Maslac

Kakav bre porez na automatsko oruzje. To oruzje ne moze i ne sme zakonom posedovati niko sem vojske i policije. I stvatno preteraste sa tim porezima. Zbog cega bi ja kao livac placao porez na lovacku pusku kada sam ga platio prilikom kupovine oruuja a onda svake godine uplacem za lov. Pljacka.

Boki

Treba da se oporezuje sve kao u normalnim drzavama.....to razumemo samo mi koji dobijamo crkavice iz budzeta ...da napokon imamo plate kakve dolikuju

special image