• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVE KAZNE ZA BAHATE VOZAČE: Jedan PREKRŠAJ će biti oštro sankcionisan, moraće da se plaća 25.000 dinara!

Autor Marija Ivetić

Praksa je pokazala da kada počinilac prekršaja nije zatečen na licu mesta veliki procenat vlasnika, u propisanom roku ne dostavi potpune i tačke podatke o osobi koja je upravljala.

 kazne za vozace kazne za parking servis Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Veće novčane kazne ubuduće će biti rezervisane za vozače koji u roku od osam dana ne dostave podatke o korisniku vozila u onim situacijama kada usled nepropisnog parkiranja počinilac prekršaja nije zatečen u vozilu, odlučeno je na sednici Skupštine grada.

Možda će vas zanimati

Umesto u visini kazne za prekršaj za nepropisno parkiranje, sada su za nedostavljanje podataka zaprećene kazne za pojedince od 25.000 dinara, a za preduzeća čak 100.000 dinara.

"Imajući u vidu da je jedan od ciljeva grada uvođenje reda na javnim parkiralištima, kao i procesuiranje najneodgovornijih, koji na sve načine pokušavaju da izbegnu sancionisanje za učinjene prekršaje. Ova odluka se odnosi na situacije kada vlasnik vozila ne dostavi podatke o identitetu lica kome je omogućeno upravljanje vozilom i dokaz na osnovu kojeg se može utvrditi na nesporan način ko je vozio u određeno vreme", navodi se u odluci.

Kako se ističe, dosadašnja praksa je pokazala da kada počinilac prekršaja nije zatečen na licu mesta veliki procenat vlasnika, u propisanom roku od osam dana ne dostavi potpune i tačke podatke o osobi koja je upravljala, u cilju izdavanja prekršajnog naloga, a veliki broj ni ne plati.

"Tako se sa istekom roka, vlasniku vozila izdaje prekršajni nalog za nedostavljanje podataka u visini novčane kazne, koja je predviđena za nepropisno parkiranje, a samim tim, vozaču omogućava prolongiranje sankcionisanja prekršaja", navodi se u odluci.

U određenim slučajevima, dolazilo je do zastarelosti postupka.

Izmenama odluke omogućeno je postavljanje sredstava za oglašavanja na stubove javne rasvete niskonaponske i kontaktne mreže, ne samo u slučajevima kada se oglašava za manifestacije Grada Beograda, već i kao delatnost.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/Novosti)

Pročitajte i ovo

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vozač

Ja bih tim bahatim vozačima što parkiraju gde im padne napamet a pritom kriju tablice na razne načine da ih ne bi snimilo oko sokolovo,oduzeo dozvolu a auto odmah u presu ,jedino tako može da se stane bezobrazluku na put.

Sasa

Sredite prvo bahaćenje ispred skupštine gospodo!!!! Mislite budžet da punite raznim izmišljenim kaznama gradjana koji jedva sastavljaju kraj s krajem.Osiromašenih zbog vas!!!! Sram vas bilo!!!

NeckoPerecko

Odlicna nam ekonomija. Svaka cast. Nema proizvodnje, nema izvoza, ali zato ima kazni. Jel to ta gigantska Srbija, velika ekonomska sila, napredna Srbija. Ogroman rast privrede. Hahahaha. Mi smo prezaduzena zemlja, toliko u poslednjih 3 godine smo prezaduzeni, da vise nemamo od koga ninda pozajmimo. Vec moramo sto dublje nearodu u dzep da zabijemo ruku, da nemaju ni za hleb, ali da zato drzavnici imaju po 700.000 dinara mesecno. Uzas. Dokle ces narode da cutis? Ovako necemo uci ni u mali sengen, kamoli u EU. Nama od plata ostane 13% za zivot, ostalo damo drzavi, a u EU 13% drzavi, ostalo ostane narodu u dzepu.

special image