• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOZAČI POLOVNJAKA ĆE MORATI DA IZDVOJE DO 17.000 DINARA! Nakon izmene pravilnika, obavezna je detaljna procedura!

Autor Tamara Jovanović

Na osnovu izmenjenog Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka biće omogućena registracija vozilima sa nečitljivim, izbledelim i zarđalim brojevima motora i šasije.

 novi propisi kola registracija polovnjaci tehnicki pregled cena detalji  Izvor: Rina

Posle više od godinu i po dana hiljade vlasnika vozila sa nečitljivim brojevima motora ili šasije konačno mogu da isprave tu falinku.

Juče su stupile na snagu Izmene i dopune Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka, a ukucavanje brojeva košta od 5.000 do 10.000 dinara u zavisnosti od toga da li se oznaka stavlja na motor ili šasiju.

Možda će vas zanimati

Međutim, ne možete doći samo to da uradite, već imate i nekoliko koraka ispred, te ceh na kraju iznosi od 12.200 do 17.200 dinara.

Takva procedura odvija se u tri koraka

"Najpre se radi tehnički pregled koji košta 4.200 dinara na kojem se utvrđuje da je identifikaciona oznaka nečitljiva. Zatim, vlasnik vozila ide u SUP po potvrdu o tome koja staje 3.000 dinara. Na kraju, dolazi kod nas gde mu utiskuje oznaku. Ukucavanje broja na motoru radi se ručno i košta 5.000 dinara dok se na šasiji broj utiskuje laserski i košta 10.000 dinara. Uglavnom to radimo na gepeku", objašnjavaju na jednoj od linija tehničkog pregleda.

(Mondo/Blic)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tehničko lice

Sretene, ako nisi u temi bolje je da se ne oglašavaš....

Dex

Bas lepo osmisljena procedura, posebno ona silna suma da bi neko potvrdio da je nesto necitljivo. Veliki su mu za to troskovi. Kriminalna drzava. Za ovakvu glupost pola mesecne plate... Ne moraju deca da vam jedu, a bogme ni vi.

Sreten

@Dex Ako želiš da voziš kradena kola, onda plati. To su vozila s placeva koja su ukradena ili skinuta s osiguranja ili sastavljana od kradenih delova s kojih je ostrugan broj i sad mu cepneš nov broj i vozi. Samo da uvedu da za pištolj s oturpijanim serijskim brojem dobiješ novi po želji za 5.000 i da vidiš biznisa.

special image