• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

200 RADNIKA "JURINE" FABRIKE OSTALO BEZ POSLA! Dobili PORUKU od kadrovske: Poštovani, javite se da biste se razdužili!

Autor Marija Ivetić

"Šinvon" je ćerka firma prethodno izgrađene fabrike "Jura". Proizvodi kablove za autoindustriju od bakra i izvozno je orijentisana, a sada kako kažu, ima smanjen obim posla.

 radnici dobili otkaz fabrika jura sinvov  Izvor: YouTube/Printscreen/ agencija JUGpress

Firma "Šinvon", druga "Jurina" fabrika koja je otvorena u Nišu 2011. godine, putem SMS poruka obavestila je 200 radnika da zbog smanjenog obima poslovanja nije u mogućnosti da im produži ugovore.

Ovu vest potvrdio je radnik kome je stigao SMS kadrovske službe, priloživši i ceo tekst poruke.

Možda će vas zanimati

"Obaveštavamo vas da zbog smanjenog obima posla u predstojećem periodu nismo u mogućnosti da vam produžimo ugovor. Molim vas javite se kadrovskoj službi tokom sledeće nedelje od 7 do 15 sati kako biste preuzeli dokumentaciju i razdužili se", glasila je poruka “Šinvon” kadrovske službe koju je na društvenim mrežama objavio jedan od radnika koji je ostao bez posla.

Formalno, kako je i objasnio jedan pravnik, radnici nisu dobili otkaz od strane poslodavca, već im je ugovor o radu prestao istekom roka na koji je zaključen.

Kada je fabrika otvorena 2011. godine bilo je saopšteno da su južnokorejskoj kompaniji odobrene državne subvencije od tri miliona evra za zapošljavanje 300 radnika, ali su oni doneli odluku da zaposle još 190 radnika preko tog broja, iako za ta radna mesta nisu dobili podsticajna sredstva.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

nbgd

Ljdi, navikavajte se da ce biti otkaza, to je sasvim normalno svuda u svetu, posebno na "bajnom i sjajnom zapadu". I? Coveku nije produzen ugovor o radu... Sad idemo dalje. Sutra, kada se stanje stabilizuje bice novih zaposljavanja... i tako u krug. Nema vise socijalizma (na nasu zalost), ali to smo trazili - trziste, zapad i sl. Pa sad nam se ne svidja?!

USAF

Posteno

Buđoni

Uglavnom je svugde ista priča strane firme traju koliko i benefiti koje dobijaju od države domaćina,tako je u svim zemljama "bivšeg" komunizma,ovo nije teško proveriti,Mađarska,Ukraina,Litvanija i da ne ređam

special image