• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRODAJE SE FABRIKA MNOGIMA OMILJENE SRPSKE ČOKOLADE! Kraj jedne ere i smrt prepoznatljivog SLATKOG BRENDA!

Autor Marija Ivetić

Industrija hrane "Dunja" iz Beograda, u čijem sastavu je i nekadašnja velika fabrika čokolade "Simka" iz Vranja, ponuđena je na prodaju.

 fabrika cokolade simka vranje stecaj prodaja Izvor: Printscreen/Youtube/ Slikovita Stvarnost

Beogradska Industrija hrane "Dunja" u stečaju ponuđena je na prodaju kao pravno lice za 187,8 miliona dinara, a njena imovina je fabrika čokalade "Simka" u Vranju, objavio je danas stečajni upravnik.

Fabrika "Simka" u industrijskoj zoni Vranje se razvija od 1997. godine a konditorsku proizvodnju obavlja u kompleksu objekata koji se prostiru na 5,2 hiljada kvadratnih metara.

Kompleks koji je vanknjižnom vlasništvu beogradske "Dunje" opremljen je za proizvodnju po najsavremenijim tehnološkim standardima.

Možda će vas zanimati

Firma "Dunja", odnosno fabrika "Simka", prodaju se javnim nadmetanjem koje je zakazano za 30. mart, a depozit za učešće iznosi 75,1 miliona dinara.

Delatnost firme "Dunja" je proizvodnja kakaa, čokolade i konditorskih proizvoda, a u stečaju se nalazi od marta 2020. godine.

Nekada omiljena čokolada

Čokolada Simka pravila se po originalnoj švajcarskoj recepturi i postala nadaleko prepoznatljiv brend. Bila je među najbolje prodavanim čokoladama na domaćem tržištu.

Mnogobrojna istraživanja su pokazala da je SIMKA bila omiljena čokolada medu potrošačima koji su je ocenjivali kao čokoladu vrhunskog kvaliteta. O kvalitetu čokolada svedočili su osvojeni pehari i mnogobrojne medalje kojima se SIMKA ovenčala tokom nekoliko godina.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/Agencije)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Baš šteta, da sam znao da su u krizi kupovao bih koji komad čokolade više... Obožavao sam onu kravicu na biciklu...

Tegleća marva

Mi srbi i tradicija, kao nebo i zemlja, sutra će neko od nas ovako kilavih i glupih napraviti novi narod, još gluplji i poslušniji!

Milan

Secam se simke i simceta. Stalno sam uzimao a favorit mi je bila bela cokolada sa malinom. Secam se pesme sa reklame. Sve u svemu zao mi je sto je simka propala obelezila je moja detinjstvo.

special image