• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zastava" na kolektivnom odmoru

U pogodima kragujevačke fabrike automobila od ponedeljka 10. avgusta dve sedmice neće se sklapati "punto" zato što radnici idu na kolektivni godišnji odmor.

U pogodima kragujevačke fabrike automobila od ponedeljka 10. avgusta dve sedmice neće se sklapati "punto" zato što radnici idu na kolektivni godišnji odmor, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor "Zastave" Zoran Radojević.

Naglašavajući da će za to vreme u fabrici raditi jedino radnici na remontu opreme, što je i redovan i neophodan proces u proizvodnji automobila, Radojević je rekao da su svi ostali na odmoru.

"U zavisnosti od procesa remonta i od toga šta će stići iz 'Fijata' od nove opreme, u septembru bi trebalo, kako je i ranije najavljeno, da se montira 200 punta dnevno, što je 80 više nego danas", rekao je Radojević.

Povodom najava u nekim medijima da će se u "Zastavi" pored "punta" montirati i "topolino", Radojević je rekao "da nema informaciju o tome".

Tu najavu specijalni savetnik ministra ekonomije zadužen za "Zastavu" Aleksandar Ljubić ocenio je u izjavi Tanjugu kao "rekla kazala".

"Fijat nikada nije govorio o modelu, već samo da je reč o automobilu A ili B klase koji treba, pored 'punta' da se proizvodi u Kragujevcu", izjavio je Ljubić koji je takođe rekao "da su i u Fijatu i u 'Zastavi' svi na kolektivnom godišnjem odmoru, sem zaposlenih koji su zaduženi za remont proizvodnih postrojenja i onih koji rade za raščišćavanju fabrike automobila u Kragujevcu".

Ljubić je dodao i "da Fijat za sada radi isključivo na tome da u Kragujevcu dostigne godišnju proizvodnju od 50.000 'punta'".

I predsednik Samostalnog sindikata u Fabrici automobila Zoran Mihajlović izjavio je Tanjugu da su zaposleni od ponedeljka na odmoru, ali je i dodao "da bi u remontu trebalo da se otkloni usko grlo u pogonu Lakirnice ali i da se uradi grejna instalacija, kako radnici ne bi radili u hladnim halama".

"Lakirnica je usko grlo i ako se taj problem ne reši onda neće biti moguće povećati dnevnu montažu 'punta'" ocenio je Mihajlović i dodao da se sada dnevno montira 120 "punta".

Italijanski "Fijat" i država Srbija su u septembru prošle godine potpisali strateški ugovor o zajedničkom ulaganju u kragujevačku "Zastavu", kada je i najavljena proizvodnja potpuno novog modela A , a potom i B klase, ali nisu precizirani rokovi.

Četiri meseca kasnije "Fijat" je sa "Zastavom" potpisao ugovor o počektu montaže "punta" sa motorom na beznin u Kragujevcu, koja je počela aprila ove godine.

Dva meseca kasnije u "Zastavi" je počela i montaža punta sa dizel motorom. Do danas je u Fabrici montirano više od 7.000 "punta', a prodaja, kako tvrde nadležni, prati proizvodnju.

"Večernje novosti" su danas objavile i da postoji mogućnost da se "topolino" proizvodi u Kragujevcu, kao i da Italijani nisu otišli na godišnji odmor kako bi razradili plan za "Zastavu".

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image