• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSLOVANJE KOMPANIJE "DUNAV OSIGURANJE" U 2020. GODINI: Rekordni rezultati na svim poljima

Autor Tamara Jovanović

Kompanija "Dunav osiguranje", uprkos pandemiji koronavirusa koja je obeležila poslovanje većine privrednih subjekata, 2020. godinu završila je s rezultatima koji su nadmašili i one ostvarene u izuzetno uspešnoj 2019. godini.

 kompanija dunav osiguranje poslovanje rekordni rezultati ivana sokolovic Izvor: Promo/Dunav osiguranje

Svi relevantni pokazatelji ukazuju na to da su ovo za "Dunav" rekordne godine u periodu od čak tri decenije, a ujedno potvrđuju lidersku poziciju naše osiguravajuće kuće na domaćem tržištu, rekla je Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora Kompanije "Dunav osiguranje".

Zaključeno je više od 1,8 miliona polisa osiguranja. Bruto premija dostigla je iznos od 252,6 miliona evra i za 4,45 odsto veća je nego u 2019. godini. U neživotnim osiguranjima postignut je rast bruto premije od 3,55 odsto, dok je u životnim osiguranjima taj rast još veći i iznosi 13,25 procenata, pri čemu nadmašuje rast celokupnog tržišta, koji je u 2020. iznosio 4,38 procenata.

"Investiciona aktiva kao pokazatelj finansijske snage Kompanije zabeležila je rast od 11,03 odsto i njen najlikvidniji deo premašuje 286 miliona evra. Tehničke rezerve obračunate su u ukupnom iznosu od 284 miliona evra, što predstavlja čvrstu garanciju za buduće obaveze Kompanije prema klijentima.

U odnosu na 2019, povećane su za 9,62 odsto i u potpunosti su pokrivene adekvatnim oblicima imovine u skladu sa Zakonom o osiguranju i Odlukom o investiranju NBS. I neto dobitakostvaren u iznosu od 27,2 miliona evra,za 6,55 odstoveći je nego u prethodnoj godini.

Kompanija je pokazala zavidnu efikasnost i u rešavanju odštetnih zahteva i likvidaciji šteta, čiji je iznos od 11,4 mlrd dinara za 5,58 odsto premašio onaj ostvaren u 2019. godini", naglasila je Ivana Soković.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image