• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POLOVNJACI SKUPLJI NEGO IKADA! Nema više kola za "male pare" - nakon skoka cene sve popularnija ova vrsta vozila

Autor Tamara Jovanović

Nove tehnologije neminovno podižu cene automobila, a kako sada stoje stvari, oni će biti sve skuplji i skuplji.

 polovni automobili poskupljenje elektro i hibridna vozila Izvor: MONDO/Marko Tanasković

U Srbiji je za prva četiri meseca ove godine registrovano oko 9.500 novih vozila, što je oko 23 odsto manje nego 2019. godine, kada je bilo moguće organizovati Sajam automobila. Veoma je teško praviti paralelu između 2019. i 2020. godine, kada smo tokom proleća bili potpuno zatvoreni, i ove godine, kada se očekuje stabilizacija tržišta.

Prema rečima predsednika Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Milana Belina, tržište automobila je živo, lagano raste i postoji interesovanje kupaca.

"Što se tiče popularnosti modela, ona je na sličnom nivou već nekoliko godina, izdvojilo se nekoliko brendova najinteresantnijih za naše kupce, a to su: 'škoda', 'fijat', 'kija', 'hjundai' i 'dačija', dakle oni koji nude automobile nižeg cenovnog ranga i taj segent je najpopularniji jer je to ono što naši građani mogu da priušte kada je reč o novim vozilima", rekao je za RTS Milan Belin.

Možda će vas zanimati

Hibridna i elektro-vozila su prisutna kod svih prodavaca automobila, ali nove tehnologije neminovno podižu cene automobila, a kako sada stoje stvari, oni će biti sve skuplji i skuplji. Međutim, u našoj zemlji postoje subvencije za elektro i hibridna vozila koje nisu male, 5.000 evra za elektrovozila i 2.500 evra za hibridna vozila.

"Mi smo sa resornim ministarstvom razgovarali o promeni postojećih propisa kako bi što više hibridnih vozila steklo uslov da mogu da dobiju subvenciju, jer to je budućnost", kaže Belin.

Kako navodi, u Evropi je udvostručena prodaja električnih automobila, čak je prodato više takvih automobila nego u Kini, koja ima 200 fabrika koje proizvode elektro-automobile.

Kada je reč o polovnim automobilima, uvoz takvih automobila je poskupeo za oko 30 odsto i ima ih sve manje. To su automobili stari od 10 do 15 godina od par hiljada evra i njih je sve manje u Evropi.

(MONDO/RTS)

Pročitajte i ovo

Komentari 32

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bre

Pre 30 god slusali smo o vanvremenskim dostignucima u buducnosti o automobilima na vodu i vodonik 2000 i do 2020 godine... danas kada je stigla 2021god vidimo koliko je sve otislo na neku drugu stranu, tlacenje naroda je sve vece, ekologija u corsokaku(a tek ce biti sa el. autima mnogo gore), mladi nikad gluplji, misle da sve moze plug and play, penzioneri se prodaju za par crvenih....

bg

Drzava nas urnise sa nametima. Daju 30e mazu nam oci a sve zivo poskupljuje. Plate 300e do 500e i nista sa tim ne mozes da pokrijes… nemas da platis , isteraju te na ulicu. Treba bezati preko…

Oske

@bg Tamo traže radnike. Da si čemu valjao davno bi otišao.😁😁😁

special image