• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Koridor 10 neće stati

Ministar za infrastrukturu u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da izgradnja Koridora 10 "neće stati" i da je obezbeđeno dovoljno novca za radove.

Ministar za infrastrukturu u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da izgradnja Koridora 10 "neće stati" i da je obezbeđeno dovoljno novca za radove.

On je na sednici skupštinskog Odbora za saobraćaj i veze precizirao da je, osim deonice Niš-Dimitrovgrad, i deonica Batajnica-Dobanovci na obilaznici oko Beograda "neposredno pred realizacijom".

"Za to iz prethodnog perioda već imamo 150 miliona evra kredita, od Evropske banke za obnovu i razvoj dobili smo nedavno 150 miliona evra, od Svetske banke 388 miliona dolara a Evropskla investiciona banka nam je odobrila 350 miliona evra. Dakle, novca za Koridor 10 ima", naglasio je Mrkonjić.

On je dodao da je Vlada Srbije odlučila da među prioritete uvrsti i izgradnju auto puta Beograd-Čačak-Boljari, na granici sa Crnom Gorom.

Crna Gora je već počela da gradi put Bar-Boljari a mi, kaže Mrkonjić, želimo da izgradimo taj put.

"Do januara ćemo pripremiti dokumentaciju i očekujem da ćemo 1. marta raspisati tender, a za prvu deonicu ćemo izdvojiti 100 miliona evra", napomenuo je Mrkonjić.

Prva deonica bi, prema njegovim rečima, trebalo da bude od Beograda do Ljiga, ali će se o tome još razgovarati.

Direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak obavestio je članove Odbora da će, tokom radova na mostu Gazela, za saobraćaj biti otvorene po dve trake u oba smera.

"Tek za dve godine, kad budemo radili asfalt, biće zatvorena po jedna cela strana mosta, ali će druga biti otvorena. Ja tvrdim da će saobraćaj bolje funkcionisati tokom radova nego sad", rekao je Drobnjak.

(FoNet)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image