• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan Merkur u Beogradu

Slovenačka trgovinska kompanija Merkur otvorila je danas novi trgovački centar u Beogradu, na Karaburmi, u koji je uložila 25 miliona evra i u kome je zaposlen 101 radnik.

Slovenačka trgovinska kompanija Merkur otvorila je danas novi trgovački centar u Beogradu, u koji je uložila 25 miliona evra i u kome je zaposlen 101 radnik.

Trgovački centar na Karaburmi, veličine 29.000 kvadratnih metara, treći je po redu u Srbiji i najveća je investicija Merkur grupe u 2009. godini, rekao je na otvaranju direktor kompanije Merkur Srbija Bojan Pongrac.

Prema njegovim rečima, u centru na Karaburmi biće izloženo 50.000 proizvoda za opremanje stanova i uređenje vrtova, kao i proizvodi za kućne radionice, preduzetnike i zanatlije, od kojih je 40 odsto poreklom iz Srbije.

Pongrac je kazao da je centar na Karaburmi dvostruko veći od onoga u beogradskom naselju Bežanija, i da se u njemu trenutno nalazi roba vredna oko 3,5 miliona evra.

U sklopu centra prodajni prostor imaće i srpski proizvođač i trgovac nameštajem Forma ideale na površini od 800 kvadrata.

Predsednik uprave Merkur grupe Bine Kordež kazao je da je novotvoreni centar u Beogradu najveći centar te grupe i jedan od pet koji će ove godine biti otvoreni u regionu.

Kordež je istakao da veruje u ekonomski potencijal Srbije i mogućnosti njenog tržišta, zbog čega će se svi investicioni planovi nastaviti, bez obzira na ekonomsku krizu.

Prošle godine ukupan promet Merkur grupe, koja zapošljava oko 5.000 ljudi, iznosio je više od 1,3 milijarde evra, dok je u Srbiji on bio oko 100 miliona evra.

Srpski ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević kazao je na otvaranju da Beogradu nedostaju trgovine sa proizvodima koje Merkur nudi kupcima i izrazio nadu da će ta slovenačka kompanija nastaviti ulaganja u Srbiju.

Merkur grupa je u čast početka rada novog prodajnog centra Osnovnoj školi "Jovan Popović" na Karaburmi poklonila 3.000 evra.

U okviru Merkur grupe posluju Merstil (Mersteel), koji nudi proizvode od metala, Big Bang s belom i crnom tehnikom i malim kućnim aparatima, kao i Merkur, koji nudi građevinski materijal i drvo, tehničke proizvode, hemiju i papir.

Merkur je u Srbiji počeo da posluje 1991. godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image