• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO IMATE OVAKAV PIN, ODMAH GA MENJAJTE! Lopovi 10 najčešćih kodova bukvalno ZNAJU NAPAMET, ojadiće vas za sve pare!

Autor Veljko Petranović

Istraživanje je pokazalo koji su 10 najčešće korišćenih PIN kodova za bankovne ili debitne kartice. Ako vam se ikada desilo da izgubite novčanik sa jednom ili obe, želećete da pročitate ovaj tekst.

 Koji su najčešći PIN kodovi za kartice Izvor: YouTube/ShopperSinger

S povećanim brojem turista na letovanjima u raznim zemljama, raste i broj kriminalaca koji na razne načine nastoje da iskoriste gužvu. Među njima su i hakeri koji uz pomoć sofisticirane opreme kradu PIN-ove kreditnih i debitnih kartica. Slični problemi postoje svuda u svetu, a najveći broj takvih slučajeva zabeležen je u Sjedinjenim Američkim Državama i u Meksiku.

Možda će vas zanimati

Istraživanje kompanije "DataGenetics otkrilo" je deset najčešće korišćenih PIN-ova koji su zapravo i najrizičniji jer se lako pogađaju. Istraživanje je pokazalo da je najlakše "provaliti" najjednostavnije PIN-ove kao što je 1234, dok su najsigurniji oni koji nemaju nikakav logičan sled ili neko značenje. Istraživanje je pokazalo da je najmanje korišćen PIN 8068.

Deset najčešće korištenih pinova:

1234

1111

0000

1212

7777

1004

2000

4444

2222

6969

Ako vam se ikada desilo da izgubite novčanik, znate koliko je neprijatno čekanje da se javi operater banke kako biste privremeno blokirali karticu. To je prvo što treba da uradite, jer na taj način onemogućujete potencijalnom lopovu ili pronalazaču da isproba ove PIN-ove.

Pročitajte i kako da prepoznate džeparoše u gradskom prevozu i zaštitite se od njih kako biste predupredili eventualnu krađu kartice. A ako niste obavešteni, banke su uvele nove cene usluga koje ne morate da platite, pa ne bi bilo loše obavestiti se i o tome.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 21

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rudar Deda

1.3.1.2. .... policiji!

Predrag

A šta bi sa zaštitom banke kad promašiš pin koja je verovatnoća daga lopov ukuca iz prva tri pokušaja i kad promaši tri puta automat nevraća karticu...

Zvezda IDEA Zauvek!

Ja imam samo platnu karticu, bankovnu ne.

special image