• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BANKE UVODE NOVE NAKNADE ZA KARTICE! Ako menjate PIN na bankomatu 100 dinara, deblokiranje kartice 600...

Autor Veljko Petranović

Korisnici usluga pojedinih banaka dobili su rana obaveštenja o novim taksama koje im predstoje u narednim mesecima. Na listi novih naknada su i one koje se odnose na korišećenje platnih kartica.

 Nove naknade za korišćenje platnih kartica Izvor: Sara_K/ShutterStock.com

Ukoliko ne pročitaju do kraja i pažljivo spisak svih promena koje banke šalju kao predlog novog ugovora, klijentima banaka može da promakne da zaboravljanje PIN-a, zamena kartice po hitnom postupku, ili blokada - mogu da budu neočekivan i neprijatan udarac po džepu.

Možda će vas zanimati

Kome se dogodi da izgubi karticu, ili mu bude ukradena, za zamenu kartice po hitnom postupku moraće da plate 600 dinara, a svaka zamena kartice po zahtevu klijenta košta od 300 do 600 dinara, u zavisnosti da li je platna ili kreditna plastika. Verovatno većina u ovakvom slučaju blokira karticu da spreči krađu, ali zato nakon toga sledi tarifa za deblokadu - još 600 dinara. 

Slanje opomene koštaće 300 dinara. Ako klijent želi da zameni PIN na bankomatu svoje banke, što mnogi često rade da bi lakše upamtili broj, to će ih sada koštati 100 dinara. Za isplatu novca sa bankomata drugih banaka, takođe je u najavi skuplja taksa, od najmanje 200 dinara po transakciji.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 30

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

komentator

ne znam d🤔a li ste primetili da više niko,odjednom,ne priča o onome što su banke nelegalno naplaćivale troškove obrade kredita

Dobrivoje

Drndo Iskreno za Sns ,prosli put i nikad vise.Kad budu bili izbori ja cu da glasam za nepoznatog u politici.Valjda ce se neko pojaviti barem iz Dijaspore.Neko sasvim nov.Problem je u tome sto ce nase dugove placati i nasa deca,unuci,praunici.........Uzimamo stalno neke kredite,preko nekog MMF-a,i stalno trcimo za nekom EU koja nas nece.Da nas hoce mi bi usli u EU pre 25 godina.Ima i te kako boljih ljudi.Postenih,vrednih.A sta ja mogu sa 17 hiljada penzije.Dok platis racune drzavi,sta ti ostane .Ni za lekove nemam.Pod stare dane,bolestan,moram da idem da berem breske ili maline.

Dobrivoje

Sve biser do bisera.Prvo poskupljenja namirnica,mesa.......Sad i ovo ako me pokrade dzeparos u autobusu.i zelim da blokiram postansku karticu moram da platim 6oo dinara.Bravo za drzavni sistem.A sta da radi onakj ko ima 17 hiljada penziju.ili platu na minimalcu,a mora da prehrani decu.A zeli posteno da zivi.Gradjani nisu igracka,da se sa nama neko igra.Evo ja nemam ni 2o hiljada penzije.Vise gladan ,nego sit.Nije tacno da su svi penzioneri za ovu vlast.Evo ja nisam prvi ni za ovu ni za zute.Neka pogleda neko i nas sirotinju.

special image