• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUĆA ZA 5,5 MILIONA EVRA: Planula prodaja nekretnina u Beogradu, za jednu ulicu postoji i LISTA ČEKANJA

Autor Tamara Jovanović

Stanovi u Beogradu drastično su poskupeli, ali prodaja nije opala. Nekretine u pojedinim delovima grada su posebno na ceni.

 U kojim delovima Beograda su najskuplje nekretnine Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Najviše stanova se poslednjih meseci u Beogradu prodaje u Hercegovačkoj ulici i na Bulevaru Vudroa Vilsona u Beogradu na vodi. U ovom delu, pojedine nekretnine idu i do čak 10.000 evra po kvadratu.

Međutim, ako se posmatra ukupna cena, oni ipak ne mogu da pariraju vilama u elitnim beogradskim naseljima, od kojih je najskuplja u prvih šest meseci ove godine prodata na Dedinju za više od pet miliona evra. Kućama u Užičkoj, Generala Vasića, Vajara Đoke Jovanovića, Tolstojevoj, Teodora Drajzera, Vladete Kovačevića ne mogu ni da priđu kupci koji raspolažu sa manje od milion evra, pišu mediji.

Možda će vas zanimati

Među najskupljim nekretninama koje se trenutno u Beogradu prodaju je kuća od 900 kvadrata u Ulici Miće Orlovića sa pet soba za koju vlasnik traži šest miliona evra, dok je kuća na pet etaža, sa 20 soba i deset ari placa u oglasima četiri miliona evra.

U Iličićevoj ulici, u kojoj se nalazi i legat Petra Lubarde, na prodaju je kuća koja može da parira onima iz  iz holivudskih filmova. Košta 5,5 miliona evra, a uz četiri sobe i isto toliko kupatila. Uz sve to ide garaža za šest automobila, ali i bioskopska i bilijar sala, sauna i otvoreni bazen sa đakuzijem

U Vajara Đoke Jovanovića luksuzna vila od 420 kvadrata prodaje se za 2,5 miliona vera. Veoma je popularna i Drinička ulica, koja se nalazi na Senjaku i koja gleda na most na Adi. U ovom delu je na prodaju više nekretnina, a najjeftinija je vlasnik tri miliona evra.

ZA KRUNSKU SPISAK KUPACA

Procenitelj Milić Đoković kaže da postoje dve strane kada su u pitanju najskuplje ulice u Beogradu - na jednoj su one koje se prodaju za najviše novca po kvadratu, a na drugoj su najtraženije lokacije na kojima mnogi žele da kupe nekretninu, ali se stanovi i kuće u njima retko mogu naći u oglasima, jer nisu na prodaju. On kaže da su među ulicama koje traži dobro platežna klijentela i vile u Jove Ilića na Voždovcu, kao i nekretnine na Kosančićevom vencu i Dunavskom keju.

"Krunska ulica je san svih tajkuna. Imam spisak ljudi koji čekaju nekretninu u toj ulici. Oni koji hoće da ih kupe ne pitaju za cenu. Može se napraviti paralela sa kupovinom automobila ručne izrade, poput bentlija, stvar prestiža je voziti ga, a tako je i sa stanovanjem u ovim ulicama. Cena je stvar pogodbe i tu se ne gleda vrednost po kvadratu", objašnjava Milić Đoković.

Kako kaže agent za nekretnine Katarina Lazarević, postoje kupci za luksuzne stanove i vile, posebno na Senjaku i Dedinju gde su najskuplje, ali da ih je već gotovo nemoguće naći u tim ulicama.

"Kupci koji su zainteresovani za te lokacije ni ne gledaju u suštini kuću, jer većinu interesuje plac.Od gradskih ulica su osim Krunske atraktivne i Smiljanićeve i Jove Ilića", ističe Lazarevićeva i napominje da je nova luks lokacija i novogradnja na Dorćolu, a da su u fazi pripreme za izgradnju stanovi preko puta Kalemegdana u Tadeuša Košćuškog, koji bi mogli oboriti rekordne cene kvadrata u prestonici, koje drži Beograd na vodi. 

(MONDO/Blic Biznis)

Pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mare

Veš mašina.

Beogradska seljačina

Prosek plata u Beogradu je 9700€, ne znam gde rade ovi za 300 i 500.

Ja

@Beogradska seljačina skroz si u pravu

special image