• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE NAJTRAŽENIJA OPŠTINA U BEOGRADU! Nove zgrade, Dunav, dobra povezanost i cena niža nego na Banovom brdu!

Autor Aleksandra Vasić

Kako i zašto je Zemun postao najatraktivnije mesto za život u Beogradu? Kupci i agenti za nekretnine za MONDO su otkrili razloge ove situacije.

 Cene stanova u Zemunu Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Najveći broj stanova u Beogradu ove godine kupljeno je u Zemunu, pokazuju podaci agencija za nekretnine. Delovi Zemuna koji se najviše traže su centar Zemuna, Gornji grad, Galenika, Zemun polje, Meandri i Kalvarija.

Prema rečima agenata za nekretnine, postoji nekoliko razloga zbog kojih se najveći broj kupaca odlučuje za nekeretninu baš u Zemunu.

"Za Zemun najčešće kažu da je grad za sebe i da ima sve što je potrebno za život. Ipak, čak i oni koji rade u centru grada, opet kao lokaciju za život biraju Zemun. Važna im je dobra povezanost, autoput, to što je Zemun miran i lep deo grada. Tu je još u železnica, poslovna zona, saobraćajnice", kaže agent za nekretnine.

MNOGI BI NA GARDOŠ

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

 Naselje koje je poznato po stambenim zgradama i velikom broju značajnih puteva je Nova Galenika. Nalazi se u okolini Gornjeg grada, Altine i Zemun Bačke, Zemun Polja i Batajnice.

"Na većini mesta i zgrada postoji veliki broj parkova, igrališta i terena. Linije prevoza se kreću ka različitim pravcima, povezuju više delova grada. U ovom delu postoji i osnovna škola, što je mnogima takođe značajno. Iako bi mnogi radije kupili stan u novogradnji na samom Gardošu ili Glavnoj ulici u Zemunu, cene stanova na Novoj Galenici su ipak povoljnije", kaže agent za nekretnine.

"JEFTNIJE NEGO BANOVO BRDO"

Kupac Ivan Babić kaže za MONDO da se odlučio za Zemun uprkos tome što trenutno radi u Vinči. Tu odluku je doneo zbog dobre povezanosti i dobre cene kvadrata.

“Kupio sam porodični stan po ceni od 1.650 kvadrata u novogradnji. Odlična zgrada, lepa lokacija, miran kraj. Prethodno smo na Banovom brdu gledali stanove u starogradnji, koji su koštali i do 2.000 evra po kvadratu, pritom je potrebno dodatno ulaganje. U Zemunu imam dobru povezanost i autoput, što je takođe značajno”, kaže Ivan Babić za MONDO.

KOMŠIJE, KAMERE, PREVOZ

Osim toga, onima koji su se od skoro preselili u ovaj deo grada važno je što su uz stan dobili obezbeđene garaže, video nadzore u većini novih zgrada, dok su komšije uglavnom mlađi, porodični ljudi koji su se takođe nedavno doselili. 

"Imam odličnu garažu, mada sam čuo da je jedan od problema u Zemunu to što mnogi nemaju obezbeđeno parking mesto. Generalno, Gornji grad je dobro povezan linijskim gradskim i međugradskim prevozom, nalazi se u blizini Pupinovog mosta ka Borči", kaže on. 

BLIZINA KEJA I DUNAVA JAKO VAŽNA

Prema podacima agencija za nekretnine, cene stanova u Zemunu iznose od 1.600 do 2.000 evra za novogradnju. Ovakvih stanova ima na lokacijama kao što je Prvomajska ili Zemunske kapije.

"Za luksuznije lokacije, cene idu preko 2.500 evra, čak i 3.000 evra. To znači da je stan nov i dobro opremljen. Osim toga, ako su u pitanju zgrade sa manjim brojem stanova, cena je veća. Ono što Zemunu zaista daje na ceni, jeste pogled na reku i blizina Dunava i keja. To je važno porodicama sa malom decom. Tu su kompleksi sa nekoliko zgrada koje okružuju veliko dvorište sa parkom kao i podzemnim garažama. Ima dosta kompleksa u čijoj blizni je dosta marketa, frizerskih i kozmetičkih salona, vrtića i škola", kažu agenti za nekretine o trenutno najatraktivnoj opštini među kupcima nepokretnosti.

Pročitajte još

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ggg

Ja sam čuo, da skupi stanovi na dobrim lokacijama, čija cena je bar 3000 evra za kvadrat,a tu nema stana ispod 200 hiljada, da su redovi za takve stanove. Prave se liste za čekanje,pa ko hoće preko reda on mora da tutne neku stimulaciju ovima iz agencije, nekih 2000 evra da imaju za burek i kafu.Kažu te skupe stanove najviše kupuju studenti, penzioneri, oni što rade po pekarama i idu na posao u 5h u jutro. Dosta kupuju i kasiri iz marketa, onda radnici što u kioscima rade za 250 evra plate,a najviše devojke sa juga Srbije koje rade u buticima za 200 evra plate.

Abe

Zemunac treca generacija, sve sto mogu da kazem da je zemun upropasten nepovratno i svi vi koji razmisljate da se doselite ovde, ko boga vas molim, nemojte

Radovan III

@Abe Kako se računaju te generacije? Npr. Ti si rodjen u Zemunu...imas 20tak godina,tata ti rodjen isto u Zemunu, a deda došao 1970 iz Bosne? Tri generacije ,jel?

special image