• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA POSKUPLJENJA OD 1. JANUARA: Obratite pažnju ako otvarate firmu - zbog JEDNE REČI koštaće vas mnogo skuplje

Autor Tamara Jovanović

U Beogradu će lokalne administrativne takse od 1. januara sledeće godine poskupeti za 3,3 odsto.

 Cena administrativne takse od 1. januara Izvor: MONDO/U.Arsić

Ovim izmenama veću cenu dobio je "Beograd", pa će svi oni koji u svoje poslovno ime žele da imaju naziv prestonice morati da izdvoje oko 5.000 dinara više nego do sada.

Tako će ubuduće rešenje o unošenju imena Beograd u naziv privrednog subjekta ili udruženja koštati 158.554 dinara umesto dosadašnjih 153.489 dinara. Kada su u pitanju splavovi, vlasnici će morati da izdvoje dodatnih 1.000 dinara, jer će nova taksa biti 34.489 dinara.

Možda će vas zanimati

"Rešenje o privremenom zauzeću javne površine umesto 10.060 iznosiće 10.956 dinara. Za postavljanje tezgi sugrađani će morati da plate oko 150 dinara više, pa je nova taksa 4.979 dinara. Potvrda na izdatu saglasnost za zauzeće javne površine radi postavljanja bašte ugostiteljskih objekata umesto 2.824 sada staje 2.917 dinara", navodi se u izmenama odluke. 

I taksisti će za razne dozvole i saglasnosti morati da računaju na veće troškove. Zahtev za saglasnost da ispunjava uslove za obavljanje ove vrste prevoza, koštaće oko 40 dinara više. Za taksu dozvolu gotovo je isti iznos poskupljenja, pa dozvola sada košta 1.275 dinara. Za zahteve, molbe, predloge i prijave Beograđani će morati da plate 10 dinara više, odnosno 330 dinara. Taksa za žalbe protiv rešenja koje donose organi gradske uprave ubuduće će iznositi umesto 480, 490 dinara.

 OD JULA SKUPLJI IZVOD IZ MATIČNE

Ove godine, 1. jula uvećane su i republičke administrativne takse. Tako da zauverenje iz matičnih knjiga umesto 480, sada treba izdvojiti 10 dinara više, odnosno 490 dinara. Za zahtev za izdavanje vozačke dozvole umesto 280, izdvaja se 290 dinara.

(MONDO/Novosti)

Pročitajte i ovo

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

123

A zasto kukate gde ste kad su izbori svi sede kući ja ni jedne nisam propustio ne dam da mi neko uzima glas pa makar prežvrljao listić svaki put, kada vas bude izašlo 95% da glasa umesto dosadašnjih 50% i ako opet pobedi onda možete da kukate jel ste pokušali da učinite nešto a ovako sedite kući i neka vas tovari kako ko stigne. A pošto mladi od 18 nemaju pravo glasa po meni ne bi trebali ni stariji od 70 da imaju pravo glasa uz dužno poštovanje najstarijima ali ako neko ima zagarantovana primanja (penziju) ko god da je na vlasti glupo je da odlučuje o sudbini čoveka srednjih godina koji treba da stvara da se bori ili mladog čoveka koji tek treba da stvara svoj život!!!

mikac

@123 20% populacije odma otpisi na inostranstvu, pa 10% mladih koji nemaju veze sa zivotom i zive na tik toku i instagramu i 10% mrtvaca koji glasaju i to ti je to.

ccc

@123 Vi ljudi jos verujete u izbore :D

special image