• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOSTA VAM JE MUKE DA PLAĆATE KEŠOM NA PIJACAMA? EVO KAKO DA DOŽIVITE NOVO ISKUSTVO KUPOVINE

Koliko često ste poželeli da prilikom kupovine na pijaci ne morate da brinte koliko gotovine imate pri sebi i da li će prodavac imati dovoljno sitnine za kusur, dok su vam ruke pune kesa sa namirnicama?

 Od nedavno na odabranim beogradskim pijacama možete sigurno i jednostavno plaćati  platnim karticama Izvor: Promo

Od nedavno na odabranim beogradskim pijacama možete sigurno i jednostavno plaćati i platnim karticama.

MasterIndex istraživanje koje meri trendove u pogledu navika i očekivanja korisnika kartica u Srbiji 12 godina kontinuirano pokazuje da je jedna od želja korisnika platnih kartica da imaju mogućnost bezgotovinskog plaćanja baš na pijacama. Izlazeći u susret novim navikama građana od nedavno kroz pilot projekat Digitalizacije pijaca, Paliluska, Kalenić i Đeram pijaca postale su prve pijace u Srbiji na kojima je uvedena mogućnost da kupljenu robu na tezgama možete da platite karticama. Ukoliko pored tezge vidite zelene oznake JKP Gradske pijace na kojima je i prepoznatljiv crveno žuti logotiop kompanije Mastercard, onda ste sigurni da na toj tezgi namirnice možete platiti bezgotovisnki.

Uvođenje beskontaktnog plaćanja platnim karticama i kartičnim plaćanjima u okviru mobilnih novčanika na pijacama, koje se tradicionalno doživljavaju kao mesta na kojima se za plaćanje koristi gotovina, predstavljaju važan momenat u daljem razvoju bezgotovinskog plaćanja na našem tržištu. Iako je pre samo nekoliko godina takva mogućnost delovala još uvek daleko, ona je sada realnost kako za prodavce tako i za građane i verujemo da će svima u lancu doneti niz pogodnosti, izjavila je Jelena Ristić direktorke kompanije Mastercard za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH.

Neverovatno je kako se srpsko tržište plaćanja razvijalo u poslednjih nekoliko godina. Građani konačno imaju mogućnost da koriste bezgotovinske načine plaćanja po svom izboru, bilo platnim karticama ili koristeći mogućnost instant plaćanja, kao alternativu dobrom starom kešu. I svedoci smo da se bezgotovinska plaćanja probijaju na tako tradicionalnim mestima kao što su pijace.

Plaćanje karticama na pijacama donosi prednosti svima - sigurnost pri plaćanju, više prodaje, nove kupce, a povrh toga ovaj projekat donosi dodatne pogodnosti za trgovce. Kako bi učestvovali u promotivnom periodu sa posebnim pogodnostima potrebno je da se zakupci tezgi do 31. oktobra obrate upravniku svoje pijace koji će ih uputiti u dalju proceduru za prijavu za dobijanje POS terminala. U promotivnom periodu koji traje godinu dana, zakupci će bez naknade koristiti POS terminale a očekuju ih i dodatni podsticaju u vidu nagrada za one sa najviše kartičnih transakcija svakog meseca. Od 1. novembra, svakog meseca u narednih godinu dana, u okviru ovog projekta se nagrađuje 5 najboljih trgovaca sa najviše transakcija, na sve 3 pijace koje su se priključile pilot projektu. Uslove za učestvovanje u nagradnim takmičenjima možete pročitati na sajtu Privredne komore Srbije.

Plaćanje na pijaci je i dalje opcija koja je dostupna samo na naprednijim bezgotovinskim tržištima i zahteva partnerstvo između prodavaca na pijacama, kupaca i kompanija koje učestvuju u procesu obezbeđivanja plaćanja. Da je to moguće i kod nas pokazuju primeri Kalenić, Đeram i Paliluske pijace na kojima na odabranim tezgama koje su se prijavile da ucestvuju u projektu, kupljenu robu možete platiti bezgotovinski karticama.

Projekat digitalizacije pijaca zajednički sprovode Mastercard, JKP Gradske pijace, Privredna komora Srbije, Banka Intesa, Payten i ChipCard uz podršku Grada Beograda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image