• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija odobrila kredit od 200 miliona dolara

Rusija će početkom iduće godine staviti na raspolaganje Srbiji kredit od 200 miliona dolara, izjavio je zamenik ruskog ministra finansija Dmitrij Pankin

Rusija će početkom iduće godine staviti na raspolaganje Srbiji kredit od 200 miliona dolara, izjavio je zamenik ruskog ministra finansija Dmitrij Pankin, ukazujući da bi kreditni sporazum mogao biti potpisan do kraja ove godine, prenela je ruska agencija Interfaks.

Pankin je podsetio da su pregovori sa srpskom stranom već obavljeni i da je postignut "principijelni dogovor o osnovnim parametrima kredita".

Pankin je precizirao da Srbija mora još da ratifikuje sporazum, dok je Rusija tu proceduru izbegla, jer su sredstva za kredit već uključena u ruski budžet za 2010. godinu.

Agencija podseća da je Beograd zatražio od Moskve kredit vredan milijardu evra, planirajući da deo dogodine iskoristi za pokrivanje budžetskog deficita, na čemu insistira Međunarodni monetarni fond (MMF), a da preostala sredstva usmeri u razvoj saobraćajne infrastrukture.

Interfaks takođe podseća da su kredite od Rusije, među zemljama van Zajedinice Nezavisnih Država, zatražili samo Island i Kuba. Moskva je pristala da Kubi odobri sredstva, ali su pregovori sa Islandom završeni odbijanjem zahteva.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image