• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE: Biće isplaćeno 10 miliona evra podrške -  evo ko je sve na spisku

Autor Tamara Jovanović

Tokom sledeće nedelje biće isplaćen novac za firme, a u pitanju su razne sportske organizacije.

 Nova pomoć države za firme Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Kako je najavio ministar finansija Siniša Mali, na sutrašnjoj sednici Vlade biće usvojena posebna uredba za finansijsku podršku sportskim organizacijama.

"Uplata će leći na račune 309 sportskih klubova. Reč je o karateu, atletici, tekvondu, boksu, veslanju, rvanju, kajaku, plivanju, stonom tenisu, streljaštvu, tenisu, košarci, odbojci, vaterpolou, džudou i rukometu. Od Vlade Srbije će svi vi klubovi iz prve i iz druge lige, ženski i muški, dobiti novčanu pomoć", rekao je ministar Mali i dodao da će biti uplaćeno i dodatnih 20 miliona dinara za paraolimpijski sport.

Možda će vas zanimati

"Biće to velika podrška našem sportu i našim sportstima iako i dalje traje ogromna kriza koja je izazvana pandemijom korona virusa. Mi ne odustajemo od ulaganja u sport i to ne samo u sportsku infrastukturu", istakao je Mali i podsetio da su u budžetu izdvojena sredstva i za završetak multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku, za početak izgradnje strelišta na Carevoj ćupriji, kao i da se nastavlja sa izgradnjom fudbalskih stadiona po čitavoj zemlji.

"Važno nam je da pokažemo podršku i sporskim klubovima kako bismo obezbedili dovoljno novca i za opremu i za sportska tamičenja. Da nam se mladi bave sportom i da Srbija ostvaruje još bolje rezultate u svim sportovima", rekao je ministar finansija.

USKORO I NOVČANA POMOĆ GRAĐANIMA

Novih 20 evra pomoći države, biće uplaćeno već u decembru.  Ta pomoć će prvo biti uplaćena penzionerima, korisnicima socijalne zaštite i osobama koje izdržavaju zatvorsku kaznu i to 7. decembra, dok će 8. i 9. decembra 20 evra dobiti ostali građani. Važno je napomenuti da za nju treba da se prijave samo oni koji su u međuvremenu postali punoletni i oni koji se nisu prijavljivali u maju za novčanu pomoć, a prijavu je moguće izvršiti do kraja novembra.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cirkon

Placam porez kao svaki geak u ovoj zemlji za druge. Kada cete ukinuti porez za nekretninu u kojoj se živi minimum za osnovno stanovanje kao u nekim eu zemljama? Otimaj od bogatih Robin Hood-e, ukoliko hoces da te glasa običan narod.

special image