• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UŠTEDA PRILIKOM KUPOVINE AUTA I DO 2.000 EVRA: Mnogi ne znaju za ovu CAKU, a može mnogo da snizi cenu

Autor Tamara Jovanović

Trgovci smišljaju razne načine da prodaju robu kupcima.

 Kupovina staro za novo i ušteda Izvor: Rina

Mnogi ne znaju da mogu solidno da zarade na "starim stvarima". Tako stari akumulator može da se "utopi" za oko 1.500 dinara, frižider za 1.000, a veš-mašina za oko 800 dinara, što snižava cenu onoga što kupujete

Ovaj vid kupovine "staro za novo", podrazumeva da novi proizvod platite uz malo ili znatno umanjenu cenu tako što donesete stari proizvod koji potom ide na reciklažu.

Možda će vas zanimati

Ovim potezom su muke olakšane i krajnjem kupcu, jer neki proizvodi ne smeju da se ostave kod kontejnera, a za to preti novčana, pa čak i zatvorska kazna.

Vozači lesto u zimskom periodu prodaju stare ispražnjene akumulatore za 700 do 1.500 dinara i tako sebi okalšavaju kupovinu novih. Isti je slučaj i sa automobilima, belom tehnikom, mobilnim telefonima, pa čak i odećom.

UŠTEDA I 2.000 EVRA

Trenutno gotovo da nema prodavca vozila koji ne praktikuje prodaju po sistemu "staro za novo", a neke auto-kuće nude čak i do 2.000 evra za stari automobil ukoliko kupite njihovo vozilo.

"Automobile uzimaju, pa čak i demolirane, jer oni svakako moraju na reciklažu ili otpad, a time novi vlasnik automobila često ne stiže da se bavi. Ovako dobija benefit, ne razmišlja šta će sa starim autom. To jeste veoma društveno odgovorno od strane tih trgovaca koji uzimaju stare stvari, ali i sjajan marketinški trik, samo s dobrim posledicama", istakao je ekolog Dejan Zagorac i dodao da slične akcije pojedini lanci imaju i kada je u pitanju bela tehnika.

"Za kupovinu novog frižidera možete dobiti popust od 600 do 1.000 dinara, a za staru veš-mašinu i šporet dobija se popust oko 800 dinara. Starim bojlerom za novi ostvaruje se popust od 350 dinara, a za mikrotalasnu 250 dinara. Ista stvar je i s mobilnim telefonima. Takođe, česte su akcije modnih brendova, koji daju simboličan popust od 10 odsto za kupovinu odeće njihovog brenda ukoliko donesete tri stara komada garderobe", ističe Zagorac.

(MONDO/Kurir)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mikac

Da doteram frizider da bi ustedeo 600 din neg dodju pa nek ga nose sami.

Realan

Jes neki popust. Rastavim frizider ili masinu vise cu dobiti na odpadu

Ono sto kao "uštedim"

na autu,platiću na neki drugi način. Kako god okrenes,vozicu groblje sa zapada,a drzava ce kao i do sada,biti u plusu...a mi na gubitku.

special image