• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI ĆE POSKUPETI STRUJA U SRBIJI: Ministarka otkrila detalje - evo ima li razloga za brigu

Autor Tamara Jovanović

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović istakla je da će Srbija u narednom periodu morati da gradi nove elektroenergetske kapacitete.

 Poskupljenje struje u Srbiji Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ona je navela danas da Srbija za sada ima dovoljno potencijala da sa novim kapacitetima bude energetski dovoljna i da ne mora da uvozi struju, a da cena za domaćinstva ostaje ista do kraja sezone.

"Suština je da je država obezbedila dovoljno energije i energenata, što je prvi uslov da privreda može da funkcioniše i da budemo energetski bezbedni i stabilni. Cena struje za domaćinstva ostaje ista do kraja zimske sezone, a kompanije će razgovarati sa Elektroprivredom", rekla je Mihajlović, gostujući na RTS-u

Možda će vas zanimati

Ona je kazala da je potrebno razgovarati i o nuklearnim elektranama, da Srbija mora da gradi nove elektroenergetske kapacitete, jer 30 godina nismo izgradili nijedan. "U godinama i decenijama ispred nas sigurno nas očekuju još veća potražnja i potrošnja energije i jasno je da moramo da gradimo nove srednje i velike hidroelektrane, solarne i vetroelektrane, ali i da razgovaramo o nuklearnoj energiji", rekla je Mihajlović.

Dodala je da će se razgovarati o tome da li će to biti standardne ili modularne elektrane sa novim tehnologijama, da li postoji mogućnost da se grade u samoj Srbiji ili da se učestvuje u izgradnji u nekoj drugoj državi.

Mihajlović je rekla da je dogovor koji su predsednici Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, postigli o ceni i isporuci ruskog gasa veliki rezultat za bezbednost Srbije i za privredni rast.

(MONDO/Beta)

Pročtajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

K

Mislim da pre izbora neće sigurno.

special image