• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRIK SA 2 RAČUNA U BANKAMA KOJI MNOGI NE ZNAJU: Stručnjaci otkrili građanima šta NIKAD ne smeju da rade i zaradiće više!

Autor Uroš Matejić

Finansijska savetnica Sofija Bera predložila je način kako da uštedite.

 Ne otvarajte u istoj banci tekući i štedni račun Izvor: Shutterstock/Yuliasis

Dok cene svakog dana uporno idu gore, štedeti novac nije lako. Uz sve dnevne troškove i račune koji svaki mesec stižu u kuću i kredit koji možda još morate otplatiti, možete doći u iskušenje da uzmete novac sa računa za štednju.

Finansijska savetnica Sofija Bera je objasnila kako postoji jednostavan trik kojim se možete puno bolje odupreti iskušenju uzimanja novca sa računa za štednju.

Možda će vas zanimati

"Otvorite svoj tekući račun i svoj štedni račun u dve potpuno različite banke. Ako ne vidite ušteđevinu na računu svaki put kada pristupite svom tekućem računu u online bankarstvu ili na automatu, onda ih nećete tako lako trošiti", rekla je Sofija Bera.

Bera čak preporučuje stvaranje posebnog računa za svaki cilj štednje. Na ovaj način vaša štednja ostaje odvojena od novca koji ste uštedeli za npr. svoj sledeći odmor.

"Gotovo svi moji klijenti imaju račun sa svojom štednjom i drugi račun za svoj putni proračun. Tako ne koriste svoje rezerve za hitne slučajeve. Umesto toga, svaki mesec štede mali iznos za svaki od svojih ciljeva i onda se ne moraju osećati krivima kada svoju ušteđevinu koriste za svoj odmor", kaže Bera.

"Odvojiti svoje račune na ovaj način je vredno truda. Jer ako postavite takvo tehničko razdvajanje između novca kojeg možete potrošiti i novca koji želite uštedeti, podsvesno povlačite jasnu mentalnu liniju. Nije uzalud rečeno: Daleko od očiju, daleko od uma", zaključila je Bera.

Da li je ova njen savet zaista koristan, moraćete proveriti sami.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

DrMr

A "trik" je ustvari da ko stedi u banci kes zapravo gubi pare. Stampaju se dolari i evri na trilione, inflacija pici 200 na sat.

Siki

Zar nije daleko od ociju, daleko od srca...

Mile

Da vidis ti trik bez i jednog računa batice.

special image