• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE LEPA VEST - DANAS POČINJE ISPLATA 20 EVRA: Evo kome ODMAH novac leže na račune!

Autor Jelena Bojić Obradović

Novčana pomoć države je iz paketa 30+30+20 evra, a dodatnu pomoć će u januau dobiti penzioneri.

 Danas počinje isplata 20 evra Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Danas počinje isplata 20 evra državne pomoći. Pomoć će prvo biti uplaćena penzionerima, korisnicima socijalne zaštite i osobama koje izdržavaju kazne, dok će sutra i prekosutra 20 evra, odnosno oko 2.350 dinara dobiti ostali punoletni građani.

Za ovu dodatnu novčanu pomoć nisu morali da se prijave građani koji su se u maju prijavili za pomoć od 30 plus 30 evra, a koja je do sada isplaćena. Za 20 evra pomoći nisu morali da se prijavljuju ni penzioneri, niti korisnici socijalne pomoći. Svi ostali građani, kao i oni koji su u međuvremenu postali punoletni, mogli su da se prijave za 20 evra do 30 novembra.

Možda će vas zanimati

Novih 20 evra biće isplaćeno na namenske račune građana u bankama koje su prijavili u prvobitnoj prijavi, a u slučaju najstarijih, na račune na koje primaju i penziju. Namenski računi građana po podizanju novca biće automatski ugašeni. Građani koji su u međuvremenu promenili banku, mogu očekivati uplatu na "stari" namenski račun u banci na koji im je i ranije bila uplaćivana državna pomoć.

"Osam milijardi evra smo ukupno uložili da pomognemo našoj privredi, da pomognemo građanima Srbije. Svako obećanje koje smo dali isplatili smo i ispunili smo i u dan i u dinar. Zato imamo planiranu i projektovanu stopu rasta od preko sedam odsto za ovu godinu, a s druge strane smo sačuvali makroekonomsku stabilnost", istakao je nedavno u saopštenju ministar Siniša Mali.

Kako je dodao Mali u doba krize država se pokazala, reagovala, pokazala da je ozbiljna, da je stabilna i da smo našu privredu spasli. Makroekonomska stabilnost je osnovna pomoć države.

Sa isplatom 20 evra završava se treći krug isplate pomoći građanima, ali od januara novu novčanu pomoć i povišice treba da očekuju i penzioneri i zaposleni u javnom sektoru.

Kako je ranije navedeno, zaposleni u zdravstvu, vojsci i socijalnim službama dobiće povećanje od oko osam odsto, a ostali oko sedam procenata što je u proseku oko 7,3 odsto. To povećanje trebalo bi da stupi na snagu od januara naredne godine, a obuhvatalo bi sve zaposlene u javnom sektoru, njih oko pola miliona.

Na primer, ako medicinska sestra u ovoj godini ima platu od oko 50.000 dinara, u narednoj bi sa povećanjem od osam posto ona bila veća za 4.000 dinara. Oni koji zarađuju 60.000 dinara u zdravstvu ili vojsci istovremeno bi mogli da računaju na dodatnih 4.800 dinara u narednoj godini. S druge strane, zaposleni u prosveti koji u proseku zarađuju po oko 60.000 dinara mogu da računaju na povišicu od oko 4.200 dinara.

Penzionerima će dodatna jednokratna novčana pomoć od 20.000 dinara biti isplaćena u februaru. Penzioneri treba da očeuju i lineranu povišicu od 5 odsto i to povećanje bi trebalo da stupi na snagu od januara.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 26

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vedran88

E Srbijo, jadna li si....

Mile

Isplata novčane pomoći od 20 evra je pokazatelj odgovornog odnosa prema građanima i ekonomskog napretka društva.

XAX

U Engleskoj nezaposleni primaju masnu pomoc, zato migranti zele tamo. Prijavi se boravisna dozvola i orima pare ne radi nista, a te pare salje kuci tamo sa tim parama mogu da zive ko carevi. Tako se radi u uspesnim zemljama, niko nije ostavljen na cedilu jedino oni koji su sami tako zeleli.

special image