• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KO IMA NOVCA ZA OVO!? OPET DIVLJAJU CENE NA ZLATIBORU: Vlasnici apartmana digli cene u nebo, kažu da je to NORMALNO!

Autor Jelena Bojić Obradović

Rentiranje apartmana za Novu godinu na Zlatiboru je isplativo jer postoje i oni koji "ne pitaju šta košta".

 Cena apartmana na Zlatiboru Izvor: Rina

Jedna od najlepših srpskih planina, Zlatibor, za novogodišnje praznike neće izneveriti tradiciju da bude krcat i da gostima ponudi dobru zabavu na Kraljevom trgu, gde će za tri dana biti održana tri koncerta. Zlatibor, međutim, neće izneveriti tradiciju ni po pitanju cena privatnog smeštaja.

Oglasi su  ovih dana pretrpani ponudama za rentiranje apartmana na ovoj planinu, a među njima bodu oči oni za koje je potrebno duboko zavući ruku u džep. Kako stoje stvari, za pojedine apartmane novije gradnje u najstrožem centru Zlatibora se traži i 100 evra dnevno, ponegde i više. Tako će za trodnevni boravak u njima biti potrebno da se plati 300 evra, a ako se oglučite za četiri dana - 400. Vlasnici tvrde da je to danas "normalna cena" imajući u vidu tražnju.

Možda će vas zanimati

Kada se pogledaju detaljnije oglasi, ovde se ne radi o velikim apartmanima, već onim od 50-ak kvadrata, pa i manjim. Za taj novac gosti ponegde mogu da računaju na usluge spa centra u tom objektu, pod uslovom da je vlasnik centra ujedno i vlasnik apartmana. U suprtonom, usluga se doplaćuje.

Kako objašnjava jedan od izdavalaca smeštaja na Zlatiboru, u pitanju je cenovnik koji važi sada.

"Ne obećavam da za nekoliko dana neće biti veći. Praksa je pokazala da uoči Nove godine, kada, gosti koji na vreme nisu rezervisali smeštaj, ne pitaju koliko košta. Videćemo da li će i sada biti tako, s obzirom da je u ponudi nikada više smeštajnih jedinica jer je za godinu dana povećana ponuda smeštaja u privatnoj režiji", kaže izdavalac smeštaja na Zlatiboru koji je oglasio na rentiranje svoje apartmane u centru planine.

Objašnjava da njegov apartman sadrži poveću sobu sa ugaonom garniturom, na kojoj može da spava četvoro, eventulano petoro gostiju, kupatilo i kuhinju.

Kako napominje, stalno je povika da su preskupi, ali dok ima gostiju spremnih da plate što bi menjali cene.

"Odmah posle praznika one će pasti za upola", priča sagovornik.

Čak upola jeftinije će proći oni gosti koji se odluče da odsednu u širem centru planine, gde se za apartman traži 50 evra, a u naseljima u drugoj i trećoj zoni oko 35 evra.

Vladimir Živanović, direktor turističke organizacije "Zlatibor" ističe da nemaju podatke koliko je interesovanje za apartmane, ali da se do sada pokazalo da se podudara sa rezervacijama hotelskog smeštaja, a hoteli su do sada rasprodali oko 65 odsto kapaciteta Prema njegovim rečima, očekuje se da Zlatibor za Novu godinu "prebroji“ oko 45.000 turista.

Kako apartmanski, rako je i hotelski cenovnik šarolik. Trodenvni aranžmani na bazi polupansiona kreću od 13.200 do 93.000 dinara po osobi.

Kuće kojih uglavnom ima po obodima Zlatibora se nude po cenama od 200 do 400 evra dnevno. Kuće obično mogu da prime od osam do 12 osoba, i za njih su najviše zainteresovani srednjoškolci i studenti kako bi pravili privatne žurke.

(MONDO/Blic)

Pročitajte i ovo:

Komentari 21

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Balkan info za polusvet.

Za vreme zlog komunizma skoro svi su mogli ići na letovanja i zimovanja, ali narod je hteo kapitalizam i dobio onaj najgori...uživajte sada, a biće još veće raslojavanje.

ma da

@Balkan info za polusvet. Zato je propala ekonomija.

Mara

Zlatibor je odličan primer kada Srbinu daš prazno platno i on ga kvalitetno upropasti. Nedostatak vizije, da se uredi originalno i nesvakidašnje (ne znam kaldrme u kombinaciji sa drvetom, dodatno uređivanje pejzaža, izgradnja tipskih drveno/kamenih hotela ne viših od četiri sprata, tipske kuće, sa tačno propisanom veličinom dvorišta i sadržajem). Zabrana ikakve stambene izgradnje u strogom centru, i uređenje centra u jedan ogromni zeleni kompleks. Obavezna integracija lokalnog stanovništva, njihovog folklora, istorije,nošnje, hrane i rukotvorina. Umesto toga već viđen kič (ko će više da se ugradi, operu novci), lepo se izlije betončina, niču soliteri jedan do drugog, i "originalan" Dinopark (mislim to je baš zaštitni znak Zlatibora🤔). Šteta mogla je to biti originalana bajka koja bi se čula nadaleko, a dobili smo Grand paradu.

special image