Zbog pandemije koju je izazvao korona virus, prva polovina godine za aerodrom Konstantin Veliki u Nišu bila je jako loša, a predviđanja su da će do kraja 2021. godine broj putnika iznositi oko 140.000 što je znatno manje nego prošle godine. Trenutno niški aerodrom broji oko 133.000, a za sada je moguće leteti ka 7 destinacija.

"U ponudi su letovi kompanije Viz er za Dortmund, Birmingem i Bazel, zatim Rajan er letovi za Bergamo, Stokholm i Beč, kao i letovi Er Srbije za Frankfurt", rekao je za TV Prva direktor aerodroma Konstantin Veliki u Nišu Dušan Knežević i dodao: 

"Za neki dan očekujemo da se uspostavi linija ka Malmeu. Objavljene su i linije u javnom interesu od strane Vlade Republike Srbije, i očekujemo da te nove destinacije krenu od januara", istakao je Knežević.

Niški aerodrom je u prvih šest meseci imao svega 22.000 putnika, dok je u avgustu imao više od 30.000 putnika.

"Očekujemo da će naredna 2022. godina biti znatno bolja i neka naša očevikanja su da možda i dupliramo rezultat iz ove godine. Nažalost, neka takva predviđanja nisu sto odsto tačna, pre svega zbog situacije sa kovidom", rekao je Knežević.

Knežević.jpg
Printscreen/Prva TV 

Knežević je istakao da se nastavljaju ulaganja u niški aerodrom.

"Mi smo u prethodnih par godina obnovili kompletnu opremu koja služi za opsluživanje vazduhoplova, kompletnu opremu za pregled obezbeđivanja i završili smo prilazna svetla, kategorije 1 preciznog instrumentalnog prilaza, čime smo smanjili minimume za sletanje na naš aerodrom i naravno podigli nivo bezbednosti. Radimo čak četiri projekta - proširenje terminalne zgrade, projekat izgradnje tornja, projekat parternog uređenja i projekat proširenja platforme", rekao je Knežević.

(MONDO/TV Prva)