• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJLUKSUZNIJA NASELJA U BEOGRADU - CIFRE OD KOJIH STAJE PAMET! U ovim opštinama cene kvadrata pređu i 7.000 evra

Autor Uroš Matejić

Najskuplje lokacije ostaju Stari grad (centar), zatim Savski venac (pripadaju mu i Dedinje i Beograd na vodi) i Vračar.

 Beogradske opštine sa najvišom cenom nekretnina Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U Srbiji privredna grana koja ne posustaje je građevinska - gradi se sve više stanova, koji su sve skuplji. Prema relevantnim podacima sa domaćeg sajta za nekretnine, prosečna cena po kvadratu je blago porasla u poređenju s onom od proleća: tako kvadrat u Beogradu sada, u proseku, vredi 1.990 evra, a iznosio je 1.981 evro.

Tradicionalno, najskuplje lokacije ostaju Stari grad (centar), zatim Savski venac (pripadaju mu i Dedinje i Beograd na vodi) i Vračar. Novi Beograd je značajno poskupeo prethodnih godina, ali ostaje na 4. mestu u ovom sabiranju.

Prema podacima sa oglasnog portala za prodaju nekretnina, Nekretnine.rs a u luksuznim naseljima u ovim opštinama cene kvadrata često pređu i 7.000 evra. Na primer, za jedan luksuzni penthaus na Vračaru u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save, površine 216 kvadrata potrebno je izdvojiti 4.335 evra po kvadratu. Na opštini Savski venac, luksuzni stan u Resavskoj ulici površine 136 kvadrata se trenutno prodaje po ceni od 492.593 evra, tj. 3.622 evra po kvadratu. Četvorosoban stan na Dedinju, površine 206 kvadrata, košta nešto više od 3.680 evra po kvadratu, tj. 900.000 evra ukupno.

Cene po opštinama

"Cena kvadrata na Vračaru se kreće u proseku od 3.000 do 4.000 evra, uglavnom je skuplja novogradnja ali ni nekretnine starijoj gradnji nisu mnogo niže", kaže za "Blic Biznis" vođa prodajnog tima sajta Nekrentine.rs, Jelena Davidović. Što se tiče Novog Beograda, najskuplji kvadrati kako ističe Davidović, može se naći u Bloku West 65 i A bloku.

"U Bloku West 65 prosečna cena kvadrata nije ispod 4.000 evra. Takođe u A bloku, cena kvadrata je iznad 3.500 evra, ali doseže čak i 7.000 ako tražite suv luksuz", ističe ona i dodaje da su slične cene i u Savadi:

"Savski venac spada u jednu od najskupljih beogradskih opština. Prosečna cena kvadrata je uglavnom preko 3.000 evra ali ukoliko, na primer, tražite luksuzno opremljen penthaus, potrebno je da izdvojite i oko 6.000 evra po kvadratnom metru", nastavlja Davidović.

Ona napominje da na ovoj beogradskoj opštini vlada veliko interesovanje za stanove u Beogradu na vodi.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

"Prodajne cene tamo su od 3.000 evra po kvadratu, ali za luksuzne stanove je potrebno odvojiti i više od 7.000 evra", objašnjava Davidović i dodaje da postoje ekstremni slučajevi kada prodajna cena po kvadrattu, ali je važno reći da takvih stanova nije prodat veliki broj.

Ona izdvaja i naselja Dedinje i Senjak, gde nekretnine papreno koštaju.

"Za kvadrat luksuzne vile u ovim naseljima potrebno je izdvojiti između 5.000 i 6.000 evra, ističe ona. Slična situacija je i u opštini Stari grad, ali bitno je napomenuti da u obe opštine (Stari grad i Savski venac) ima značajno manje oglašenih nekretnine za prodaju u odnosu na ostale delove grada", zaključuje Davidović.

Kada su u pitanju kuće u podnožju Avale, navodi ona, cene se kreću od 1.000 do 1600 evra po kvadratu, u zavisnosti od stanja i opremljenosti. Slična situacija je i sa kućama u okolini planine Kosmaj.

(Mondo/Blic)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image