• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOJI MAJSTORI SU NAJVIŠE PODIGLI CENE I ZAŠTO? Električar Tomislav sve objasnio - koga nije SRAMOTA, naplaćuje papreno!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Majstori su podigli cene i njihove usluge se zakazuju mesec dana unapred, evo i zašto!

 Majstori podigli cene Izvor: TV Prva/screenshot

Proleće je trenutak kada mnogi razmišljaju o renoviranju stana, jer će se materijali korišćeni za radove brže sušiti nego zimi, između ostalog. Majstori zato trljaju ruke - cene su podigli, a za pojedine usluge morate da ih zakažete mesec dana ranije, inače neće imati ko da vam obavi neophdone radove!

Hausmajstor Tomislav Mićić potvrdio je da je su majstori sve skuplji, da imamo manjak na tržištu ali je pomenuo i zašto sam nije podigao cene.

"Poskupele su mnoge stvari pa i majstorske usluge, ali veći je razlog to što postoji nedostatak majstora na tržištu. Majstore kada za isti termin zove nekoliko ljudi, moraju da se opredele i biraće posao koji je bolje plaćen. Kada imaju previše posla i ne mogu da ga savladaju, onda je sigurno da to utiče na podizanje cene", rekao je on u Jutru na Prvoj televiziji.

"Majstori su nestali u inostranstvo, a potom pogledajte koliko se toga gradi po gradu, to zahteva mnogo majstora i onda za građane koji traže neke manje usluge, nema ih. Zakazujte majstora unapred jer ih nema, dogovorite se za termin... Broj poslova raste, a broj majstora opada jer se mladi jednostavno vrlo teško odlučuju da krenu ovim putem", rekao je on.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Navodno su gipsani radovi poskupeli čak 70 odsto, "ruke" za bilo koju uslugu 30 odsto, a Mićić kaže da lično nije podigao cene.

"Ja se bavim manjim poslovima koji se odrade za sat-dva, i nisam podigao cene, svi mi želimo da zaradimo ali samo do te mere da me mušterije, kada završim uslugu, ponovo pozovu. To je najbolja mera koliko neka usluga treba da košta", rekao je on.

"Deluje mi da su keramičarski radovi sve skuplji, jako je teško naći keramičara i ako hoćeš da središ kupatilo, nećeš ga naći a pogotovo ne dobrog. Dobar električar zavisi i od sezone, nekad su manje traženi ili se traže drugačiji poslovi. Ja trenutno radim isključivo etažno grejanje na struju, a osim toga postoje i drugi poslovi koje ne mogu zbog ovog da obavljam. I tu je bolja zarada preko zime, poslovi su kraći po prirodi i zaradiću za kraće vreme isto koliko bih za duže vreme u leto", rekao je on.

Oglas za vodoinstalatera s platom od 2.000 evra mnoge je zapanjio, ali Tomislav kaže da to nije baš tako.

"Treba desetak sati dnevno raditi, i samo nedeljom imati pauzu, da bi se toliko zaradilo. Nije lako, ali nije nemoguće", rekao je on.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žrtva

Ovaj čovek je upravo takav majstor! Na TV je električar a na internetu se reklamira kao majstor za grejanje. Tako sam ga i našao. Došao mi u stan, rekao da je kvar u toplani, ostao 15min, uzeo 2500 din i otišao! Naravno, kvar nije bio u toplani i naredni majstor je sve popravio. I bez blama svake nedelje gostuje na televiziji i priča kako su neki drugi prevaranti.....

Elektricar

Pozdrav iz D gde je trenutno potrebno tacno onoliko koliko nas (elektricara)trenutno sad ima.Na kraju(u doglednoj buducnosti) Srbija uz ovakvu politiku sigurno ostaje i bez zanatlija.Za sad samo bojazljivi, uljujkani i oni koji su loši u svom poslu ostaju u Srbiji.Kako vreme odmiče,smenjuju se generacije a mladi uz lose školstvo nece imati od koga nauciti raditi.Mi koji smo se učili cakama od starijih kolega i u onom školstvu gde smo imali ozbiljnu praxu sad učimo neke "Tomase,Patrike"Rudolfe".Svi kukaju kako nema radnika a niko da ponudi bar polovinu onoga što nam se ovde daje a kamoli nešto više.Ko je lud da napusta nesto sto je dobro a da za to nema ni upola,polovina bi se vratila i dobilo bi se na kvaliteti rada uveliko kroz sljedeće generacije.

Pera Kojot

Kome je skupo neka radi sam.Meni traze prasice za pecenjare ja im kazem cenu, njima skupo a podigli kilogram pecenja.Reko vi onda okrecite razanj jer i moj seljacki znoj je poskupeo pored vaseg gradskog smrada.

special image