• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VLADA DONELA ODLUKU ZA GORIVO! Ovo je maksimalna količina koju možete da sipate u kanistere

Autor Uroš Matejić

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte.

 Kako uštedeti gorivo u automobilu Izvor: Small365/Shutterstock.com

Poljoprivrednici će moći u kanistere da natoče maksimalno 60 litara naftnih derivata, predviđa se izmenom uredbe koju je Vlada Srbije danas usvojila. Vlada je izmenila još jednu odluku i na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz dodala i rafinisano suncokretovo ulje, dok je od zabrane izvoza izuzela sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike.

"Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom se omogućava privrednim subjektima koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, da se isporuka osim utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava, može vršiti i utakanjem u posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara", saopštila je Vlada nakon sednice.

Možda će vas zanimati

Na ovaj način omogućeno je, kako se navodi - "pre svega poljoprivrednicima koji kao sredstva za rad koriste poljoprivredne mašine, da nastave nesmetano obavljanje poslova". Vlada Srbije usvojila je i izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo.

"Ovom odlukom se sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza, a imajući u vidu da se ovaj proizvod ne može koristiti za dalju preradu u rafinisano suncokretovo ulje i da se najčešće koristi u industriji boja i lakova. Takođe, odlučeno je da se na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz, doda i rafinisano suncokretovo ulje", ističe se u saopštenju.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Živko

Očigledno se malo ko razume u poljoprivredu i mehanizaciju.Jeste mogu da raskačim svu priključnu mehanizaciju za setvu i odvozam se na pumpu i sipam u rezervoar 180 l i 60 l u kantu.Ali to je samo jedan traktor a imam ih tri,doduše nešto manje i traktor ne troši kao automobil nego je stavka goriva ozbiljna pogotovo za oranje.Vi što ste traktor videli na televiziji ili slici nemate pojma koliko ta mašina troši.Srećom ili nesrećom mi paori smo prošli i teža vremena i sigurno nisam dočekao setvu sa praznim rezervoarima...

Sashko69

I naravno opet nepotpuna odluka, ili makar vest - šta 60 litara? Po dolasku na pumpu, dnevno, nedeljno, do isteka uredbe?

Živko

A u moj traktor stane 180 l nafte...Ništa tri puta okrenem po 18 km do pumpe i to je to...

special image