• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUPCI PAŽNJA! NOVA OZNAKA NA MESU: Biće obavezna u svim prodavnicama, evo šta zapravo znači

Autor Sara Gajić

U prodavnicama će se za nekoliko dana pojaviti nova oznaka "Proizvedeno u Srbiji" na mesu i proizvodima od mesa domaćeg porekla.

 Mesara Izvor: Youtube Printscreen/ KALE DZEDAJ IMAM SILU

Često kupci komentarišu poreklo mesa koje kupujemo u prodavnicama, da li je iz Srbije ili je uvezeno i koliko je sveže, sve te nedoumice će od 1. aprila biti uklonjene sa novom oznakom "Proizvedeno u Srbiji".

Doneta je dopuna pravilnika o deklarisanju koja će dodatno da označava meso koje dolazi iz Srbije, a posebno će se obeležiti proizvodi koji delimično sadrže meso. Kod mesa je veoma značajna svežina i zato je veoma bitna informacija da meso nije transportovano mnogo kilometara, naveo je Branislav Raketić iz Ministarstva poljoprivrede

"Želja nam je da pomognemo našu domaću industriju. Ova vrsta informacije je veoma značajna za potrošača. Istraživanja pokazuju da je najbitnija cena, a odmah zatim i poreklo proizvodnje", kaže je on.

Možda će vas zanimati

Firme su u obavezi da na domaće mesto stave oznaku "Proizvedeno u Srbiji" koja će se koristiti u maloprodajnim objektima.

"Oznake treba da budu na jasno vidljivim mestima. Siguran sam da će maloprodajni lanci hteti da ta oznaka bude što vidljivija", poručio je Raketić.

"Natpis "Proizvedeno u Srbiji" će doprineti da se roba više prodaje. Naša mesna industrija zaslužuje da se od nje napravi brend i najavio je da će biti velike promene u deklarisanju hrane, biće obuhvaćeno mleko u narednom periodu", rekao je on.

Oznaka "Proizvedeno u Srbiji" od početka aprila biće istaknuta na vidnom mestu odmah pored izloženog mesa ili proizvoda od mesa ili uz cenu i mora da bude najmanje iste veličine kao format cene.

(MONDO/RTS)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

sule

ali da ne bude aprilsa sala.

special image