Koliko puta vam se desilo da odmrznete meso koje je stajalo u zamrzivaču, a onda shvatite da vam ne treba baš sve? Mnogi u tom slučaju bacaju ostatak ili stave više nego što im treba, vodeći se pravilom da se odmrznuto meso ne sme zamrzavati više puta zbog bakterija.
Međutim, u jednom slučaju je bezbedno da odmrznuto meso ponovo zamrznete.
Ukoliko ste sirovo meso odmrzavali u frižideru, a ne na sobnoj temperaturi, smete ponovo da ga zamrznete, mada je moguće da će biti malo manje kvalitetno prilikom pripreme zbog vlage koju je izgubilo prilikom odmrzavanja.
Ukoliko ste pripremili, dakle termički obradili meso koje je prethodno bilo zamrznuto, bezbedno je da ga ponovo zamrznete. Takođe, smete i da ponovo zamrznete već pripremljeno meso koje je bilo zamrznuto, a zatim otapano u frižideru, a ne na sobnoj temperaturi. Ostatke hrane zamrznite u roku od tri-četiri dana i nikako ne stavljajte u zamrzivač hranu koja je bila izvan frižidera duže od dva sata.
(MONDO)
Ajzea Kenan je heroj, a Zvezda je tim za plejof: Pobeda crveno-belih, zvuk sirene doneo trijumf!
"Partizan ima tim za fajnal-for Evrolige": Braun za MONDO o Željkovom izazovu i najvećoj želji u karijeri
Trojica igrača Partizana ne treniraju: Željko Obradović otkrio detalje pred Makabi!
Od ovog datuma biće -20, pašće pola metra snega: Prognoza Marka Čubrila za 2025, otkrio i kakvo leto nas čeka
"U redu ako ne razumete košarku, vaše pitanje me vređa!": Greška na konferenciji Sferopulosa napravila haos!