• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KONOBAR VIŠE NEĆE SMETI DA VAS PITA PLAĆATE LI KARTICOM ILI KEŠOM: Velika promena o RAČUNIMA u Srbiji stupa na snagu

Autor Ivana Lazić

Novi sistem e-fiskalizacije donosi nova pravila.

 Nova pravila zbog e fiskalizacije Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Od prvog maja tekuće godine kreće novi sistem e-fiskalizacije, pri čemu se preko QR koda može skenirati račun kako bi se utvrdilo da li je validan. Siniša Mali je rekao da je više od 140.000 privrednih subjekata predmet ove nove fiskalizacije.

"Molio bih da svaki građanin uzme račun i skenira ga putem QR koda, da vidi da li je validan. Da se svi zajedno borimo protiv sive ekonomije. Više ni u jednom ugostiteljskom objektu nema potrebe niko da vas pita da li plaćate karticom ili kešom. Njihovo je da vam da račun. Vi recite da nema pravo da vas pita to, i na osnovu računa donesite odluku da li plaćate kešom ili karticom", istakao je ministar i dodao da je ovo velika promena u Srbiji.

MInistar je dodao da se tako smanjuje mogućnost da se "kroz neke duple softvere izbegava plaćanje poreza".

Pored ovoga, ministar finansija je nagovestio je da će danas sutra i prekosutra biti isplaćena jednokratna pomoć od 10.000 dinara svim zaposlenima u obrazovanju.

"U prosveti i naučnim radnicima. Danas će leći novac zaposlenima u školama od posebnog interesa. Sutra svim zaposlenima u visokom obrazovanju i naučnim saradnicima. Prekosutra svima drugima", rekao je Mali.

Anketa

Plaćate li kešom ili karticom?

  • Podjednako, i kešom i karticom

    35.48% (275)

  • Uglavnom karticom

    32.9% (255)

  • Kešom

    31.61% (245)

Plaćate li kešom ili karticom?

Rezultati

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 30

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kevit MijaBoom

Ovo je klasican primer kad je ministar neko ko se ne razume u svoje ministarstvo a pri tom pitanje kad je poslednji put nesto platio u kaficu ili restoranu. E pa druze ministre ja kao konobar sa dvadesetogosinjim iskustvom mogu da ti kazem da je to sto ti zelis u praksi NEMOGUCE iz prostog razloga sto ja moram da znam kako gost placa da bih mu takav rqcun i odneo. Uveliko radim sa e-kasom i nije istina da je sve objedinjeno kako neki ovde pisu. Ne mogu da kucam racun na kes a gost placa karticom. To je svakom sa IQ preko 80 verovatno jasno. Radimo mi neki posao na kraju dana a on se zove dnevni pazar. A moze i inspekcija da mi dodje, a sreca sto ja imam normalne poslodavce koji rade sve na belo i biramo da imamo u novcaniku onolilo kesa kolilo kasa kaze. Po ministrovom zakonu tu se nista ne bi znalo.

Bakšiš

@Kevit MijaBoom Ti da imaš bar neki IQ ne bi radio u kafiću. Idi završi neki fakultet, ne budi kelner bez obraza.

Kevit MijaBoom

@Bakšiš ako te vec zanima IQ je 154, a konobar sam 20 godina i obozavam svoj posao za koji sam se obrazovao i nadogradio svoje znanje koje je sada ogromno. Novac koji ja zaradim za mesec dana ti ne vidis ni na slici.

special image