• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUM U KOMŠILUKU - ŠOKANTAN RAST CENA GORIVA! Pun rezervoar benzina juče plaćali 75 evra, evo koliko košta od danas!

Autor Uroš Matejić

Na sastanku u subotu, Vlada Slovenije je odlučila da ne produžava ograničenja.

 U Sloveniji naglo rastu cene benzina i dizel goriva Izvor: MONDO/U.Arsić

U Sloveniji od danas prestaju da važe regulisane cene naftnih derivata, a maloprodajne cene benzina i dizela naglo su porasle širom države nakon što vlada nije uspela da produži ograničenja. Početkom iduće sedmice očekuje se njihov dodatni rast, prenosi RIA.

Slovenačka vlada je 14. marta odredila maksimalnu cenu benzina evropremijum 95 od 1,5 evra po litru, evrodizela 1,54 litara sa PDV-om. Na sastanku u subotu, Vlada je odlučila da ne produžava ograničenja.

Možda će vas zanimati

"Cena litra evropremijuma 95 benzina na pumpama u zemlji danas se kreće od 1.617 evra do 1.619 evra, litra evrodizela - od 1.816 do 1.824 evra. Za potrošače koji su 50-litarski rezervoar benzina platili 75 evra, sada košta - 80 evra. Rezervoar za dizel od 50 litara u subotu je koštao 77 evra, po novim cenama - 90 evra", prenosi lokalna televizija nakon vožnje po benzinskim pumpama.

Kabinet premijera i lidera Slovenačke demokratske stranke Janeza Janše završava poslednju nedelju mandata nakon poraza na izborima 24. aprila. Osnivačka sednica novog saziva parlamenta zakazana je za 13. maj, a očekuje se da će oko 23. maja biti usvojena nova vlada, na čijem čelu će biti levi centar "Slobodni pokret" dugogodišnjeg energetskog menadžera Roberta Goloba.

Kako prenose slovenački mediji, s početkom maja najavljuje se i znatno povećanje cena električne energije jer prestaje mera kojom zadnjih meseci dobavljači te energije nisu smeli obračunavati potrošačima troškove mreže i neke druge namete koji su u uobičajenoj strukturi cene tog energenta.

Podsetimo, maksimalna cena evrodizela u narednih nedelju dana na pumpama u Srbiji će biti 206,20 dinara, a benzina evro premijum BMB 184 dinara, objavljeno je u petak na sajtu Minstarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 28

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Pa imali crnje od Nas..kone plate imaju slovenci a koje mi..a skuplje je gorivo..toliko o brigi za jebene slovence. A sta mi da radimo

dj

pamkod nas ta cena ima mesec dana a oni standard dva puta veci !!! bas je sok u pm

Čovek lepo objasnio

@dj "...Ja sam u Kranju placao stan 520€ a u Novom Sadu 150. Novi Sad je za Kranj Svajcarska. Nije sve do plate nego do rashoda...."

special image