• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRAŽITE POSAO U NEMAČKOJ? POTRAŽNJA JE OGROMNA! Nikog ne ODBIJAJU, ukidaju zabrane a za ova mesta im treba najviše ljudi

Autor Sara Gajić

Potražnja za radnicima u Nemačkoj je sada veća nego ikad, prenosi nemačka agencija.

 Posao u Nemačkoj traže se radnici  Izvor: YouTube/screenshot/BookingHunterTV

Potražnja za radnicima u Nemačkoj veća je nego ikad, piše agencija "DPA". Poboljšanje korona situacije u Evropi je doprinelo da se ukinu ograničenja, a samim tim je počelo prolećno oživljavanje tržišta rada. U aprilu je zabeležen rast potražnje radnika, zbog nestašice kadrova koja pogađa sve sektore.

Naročito je ugroženo ugostiteljstvo, javlja "DPA". Zamenik premijera Severne Rajne-Vestfalije Joakim Stamp izjavio je da "nedostatak radnika u nekim sektorima preti da ubije ekonomiju". On smatra da je potrebna brza zakonska izmena prethodnog sporazuma "da je za imigrante dovoljan ugovor o radu s nemačkom kompanijom kao legalan pristup nemačkom tržištu rada".

Osim toga, potrebno je ukinuti sve zabrane rada.

"Ne možemo sebi da priuštimo da odbijamo ljude koji žele da rade", naglasio je Stamp, koji je i ministar porodice i integracija u Saveznoj državi Severnoj Rajni-Vestfaliji.

Stručnjak za tržište rada konzervativnog CDU/CSU u Bundestagu Mark Biadak pozvao je na "proširenje zakona o useljavanju kvalifikovanih radnika".

"Problem nemačkog tržišta rada nije nezaposlenost, već je nezaposlenost sama po sebi problem", rekao je Biadak navodeći kako nedostatak radne snage podiže cene i usporava oporavak nemačkog tržišta rada koje mora postati privlačnije za imigrante.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 34

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serifofici sever

I ja trazim posao ali boga molim da ga ne nadjem. Imam 50 godina i hvala bogu do sada nigde nisam radio. Visim po ceo dan na svim mogucim vestima. Znate me svi. Navijam za partizan.

Ogi

Ugostiteljstvo? Dobar konobar u dobrom restoranu u Beogradu moze da izadje bez problema od 1500 do 2000 eur mesecno,baksis i plata...

Вук

Зато се и ратује да би се поново створило робовласничко друштво. Јефтина радна снаго добродошли да би богати били још богатији...

special image