• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I ZA NAJMANJI POSAO TRAŽE 20 €: Ova struka je tražena u Nemačkoj, a žele samo radnike sa Balkana - evo i zašto!

Autor Veljko Petranović

Jedno zanimanje deluje mnogo drugačije kada se radi u inostranstvu u odnosu na to kako isti posao izgleda kod nas, a to je posao frizera.

 Posao frizera u Nemačkoj odlično plaćen Izvor: YouTube/TheLuxuryTravelExpert/banknotesandcoins

Mada je poseta frizeru popularna i kod nas, ubrzo postane kristalno jasno da frizere u stranim zemljama treba da cene još više. Razlog za to je poteškoća prilikom pronalaženja dobrog stručnjaka među radnicima iz inostranstva, a pritom su cene veoma visoke.

Iako možemo reći da su cifre i kod nas dosta skočile, pa farbanje kose kod popularnog frizera košta 150 evra ili više, ipak se ne možemo porediti s Nemačkom ili Austrijom, gde su cene nekoliko puta veće.

Možda će vas zanimati

Teškoće sa frizerima u stranim zemljama imaju skoro sve žene iz regiona, ako je suditi po snimcima gastarbajtera s Balkana na Jutjubu, ali i po komentarima gledalaca.

Jedna vlogerka iz Hrvatske koja živi u Nemačkoj nedavno je objavila video u kojem pokazuje kako sama sebe blajha, jer, kako kaže, "za osam godina koliko je tamo nije uspela da nađe pravu osobu, već je neretko izlazila iz salona u suzama, a pritom plaćala na stotine evra".

ilustracija
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Slaže se i žena koja kaže da joj je "za 23 godine života u Nemačkoj svaki put žao kada treba da ostavi novac frizeru". Slična su iskustva i žena iz Srbije, i to ne samo po pitanju stilizovanja kose, već i drugih kozmetičkih usluga.

Jedna naša zemljakinja je doživela da je frizerka u Štutgartu pita da li želi da joj stavi regenerator nakon pranja kose, jer se ta usluga dodatno naplaćuje, i takođe je pitala da li želi da joj suši kosu ili će ona sama, jer ova usluga takođe košta posebno. Ostale strankinje u ovim zemljama, kao i same Nemice, uglavnom nemaju izbora i navikle su na tamošnje frizere i cene, pa ipak, naše žene koje kažu da su na Balkanu bolji frizeri - a i cene su normalnije - rađe obavljaju ovakve usluge u domovini.

U Nemačkoj samo klasično muško šišanje u običnom salonu košta oko 20 evra, pa je stoga jasnije kolike mogu biti cene ostalih, komplikovanijih usluga. U našoj zemlji, cene muškog šišanja koštaju od 2 do 6 evra u većini salona. Bavljenje frizerskim poslom mogao bi biti jedan od najtraženijih i najunosnijih zanata za naše ljude koji razmišljaju o tome da svoje poslovne veštine isprobaju u Nemačkoj.

(MONDO/Telegraf)

Pročitajte i ovo

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mky

Vazi , nemaju frizera. Nasi nemaju pojma da sisaju. Da vidite sta rade arapi , ubijaju sa makazama I masinicom. Nas samo zna da 1mm sa strane I 7mm gore to je to. Ovi ovde izvlace prelaz , oblikuju ti kosu prema licu ...

Zvezda Idea Zagreb Zauvek!

Hajdemo u Nemacku, dok nisu uveli karantin i zabranu ulaska ljudima koji su primili rusku vakcinu, tako je uradila Austrija.

Danke Deutschland

Da im trebaju frizeri TREBA I TE KAKO!!!Ali zbog kvaliteta!Prvo što sam čula kada sam stigla u BRD od svoje profesorke u školi jezika je da nemaju dobre frizere a ona sva izrepana. Ne znaju da šišaju ubrzo sam se i sama uverila.Šok koliko nista ne znaju da rade.A plate su najmanje u BRD samo, ako ste svoj gazda mozda i ima nade.Tako da ja samo kada sam na odmoru u Srbiji koristim sve moguće tretmane od kose do noktiju.Poz

special image