• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi guverner mora da obori referentnu kamatu

Da je referentan stopa oborena ranije ne bi bila ovako velika nelikvidnost privrede, kaže bivši ministar privrede Aleksandar Vlahović

Član Glavnog odbora Demokratske stranke i poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Vlahović izjavio je danas da ne očekuje da će posle ostavke guvernera NBS Radovana Jelašića biti promena u politici centralne banke, ali da bi novi guverner mogao da obori referentnu kamatnu stopu za nešto veći procenat.

Bivši ministar za privredu i privatizaciju Vlahović rekao je za Televiziju B92 da je Jelašić dobro radio, ali da je mogao ranije da obori referentnu kamatnu stopu i da je velika nelikvidnost privrede, zbog čega se moraju očekivati intervencije vlade.

Vlahović je rekao da ne misli da je situacija katastrofalna, ali da će Srbiji biti potrebno dosta vremena da izađe iz krize i da bi do 2011. godine mogao početi pravi oporavak.

On je istakao da ne veruje da će se promena jednog čoveka, koji je bio na čelu NBS, odraziti na aranžman Srbije sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Govoreći o prodaji 40 odsto kapitala "Telekoma Srbija", Vlahović je rekao da javna preduzeća moraju da budu privatizovana i da je bolje da tom kompanijom upravlja renomirana multinacionalna kompanija, jer će na taj način i taj servis biti još kvalitetniji.

Upitan o privatizacijama preduzeća u koje su umešani biznismeni Darko Šarić i Stanko Subotić - Cane, Vlahović je odgovorio da ako je neka od privatizacija obavljena nezakonito mora da bude poništena i da nadležne institucije moraju da kontrolišu svaku privatizaciju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image