• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NARUČILA 5,5 METARA DRVA, PA POBESNELA: Kad je čovek došao da ih iseče, imali su šta da vide - "Dobiće batine"

Autor Ivana Lazić

Jedna korisnica na Tviteru požalila se da je platila 5,5 metara drva, a dobila jedva četiri.

 16306658021583240668slozena-drva.jpeg Izvor: RINA.RS

Početak jeseni uvek pokreće i razmišljanje o grejanju i nabavci ogreva po što povoljnijim cenama. Ali izgleda da i prodavci drva varaju kupce na sve načine, zbog čega se požalila i jedna korisnica na Tviteru. Ona je rekla da joj je muškarac naplatio 5, 5 metara drva, a dovezao jedva četiri.

"Lik nam doterao drva u selo. Naplatio 5, 5 metara, došao čovek da iseče kaže da ovde ima jedva četiri metra. Ako neko prodaje drva evo ja sam de*il kome možete da naplatite 1.000 evra za deset metra, a doterate dva metra. Odlično plaćam, plus častim, plus sam glupa. Dodatna kombinacija", napisala je ona u tvitu i pokrenula lavinu komentara.

"A po kojoj ceni ste plaćali kubik? Nekad mi se čini da je bolje kupiti briket, složen, izmeren, na paleti, jes' skup, ali u odnosu na ovakve lopovluke", pitao je jedan korisnik u komentaru, a autorka je odgovorila:

"9.000 bio metar, mada mi danas čovek što je sekao rekao da je on kupio za 8.000 i da su bolja drva nego moja"

Ova njena priča je pokrenula tviteraše da podele svoja neprijatna iskustva koja su imali sa prodavcima drva.

"Meni i bratu, kad smo bili klinci lik dovezao drva. Video nas dvojicu same i izbacao u kanal. Kad je ćale došao kući odmah je znao koliko je sati. Bilo 8 metara, a plaćeno 10. Zato ćale kad kupuje, njihovih 10 ćale složi u 9 pa traži još metar", piše u jednom od komentara, dok su je drugi korisnici savetovali na šta treba da obrati pažnju kada kupuje drva.

"Ako može dobronameran savet - sledeći put tražite da vam drva složi kad ih istovari pa ih premerite. Ili zamolite nekoga da to uradi za vas. Kupujte samo umetrena drva tj. koja su oko metar dugačka. Žalite se i sada ako ste sigurni da ste obmanuti i ako imate kontakt informacije"m napisao je korisnik, a autorka je odgovorila:

"Hvala vam na savetu. Dovezli su drva po mraku, nema uličnog svetla u selu. Istovarili i sve nešto izukrštali, nit je bilo ravno složeno niti jedno na drugo".

"Nisi glupa, nego nisi upućena u tematiku, i nisi imala izbora. Kad tad će dobiti batine, jer nije samo tebe zavrnuo, a pitanje je trenutka kada ce ova situacija oko energernata koja mu trenutno ide na ruku, mu se obiti o glavu i to bukvalno obiti", "Dobronameran savet: dva obična direka pobijena u zemlju i između onoliko metara koliko ste poručili. Kada dođu, recite 'momci, ovde se slaže'. Ako dođu po mraku, vratite ih", bili su neki od saveta ljudi.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 54

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vlada

@Selo moje.. KADA prodaješ ta ista drva i varaš narod na meri, narod će da plaća tvoju muku jel tako? Ako ti je muka, nemoj da ideš u šumu, jer ni tebe niko ne ucenjuje sa svojom uslugom, niti priča da li se namučio ili nije. Pusti te seljačke priče, promašio si temu. Ovde se piše o lopurdama koje varaju na meri. JEDNOM me dzukela prevarila, za 2 metra. Pa mu priselo, mislim da me još uvek pamti iako je prošlo 7 godina. Tu inspekcija ne pomaže, već isključivo pesnica.

Selo moje

Pa to nije nista novo..Oni na tom metru manje zarade drugacije nemogu..Sedite gospodo u traktor pa testeru u ruke i struzi,seci drva da se grejes.Ako nemas traktor iznosi na ledjima da vidis muku..Nedaj boze da je kisa,blato pa se prevrcu prikolice,ide cela porodica sa decom..Dok vi gospoda sedite i cekate na gotovo da grejete g...e..Samo znate kad dodje petak i trci na selo na se nakupis svega..Sram vas bilo..Muka je to teska ko zna razume ko ne znam on samo pljuje..Svi posteni .. ti sunce aaaa???Izem ti ja vase postenje..A ona sama krade ko zna sta i gde???Sramota..A ovde kao nasli da glume postenje🤣🤣Mrs u sumu seci,nosi,utovaraj,istovarj pa opet seci i pakuj da te vidim...

Slavica

E, tu bi trebalo da se angažuje inspekcija...prijava, izlazak na teren, premere se drva i kazna...kada bi nekoliko njih debelo kaznili ostalima više ne bi palo na pamet da zakidaju..

special image