• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK CENE! Računao koliko para mu treba samo za jogurt i burek, pa došao do neverovatne sume! Ode CELA PLATA

Autor Ivana Lazić

Računica o cenama jogurta i bureka šokirala mnoge.

 Cene u pekarama bureka i jogurta Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Od kada su na jesen cene u Srbiji drastično porasle, mnogi građani prave računice kako bi svoj budžet uklopili sa novim cenama hrane u marketima. Nedavno se na društvenim mrežama povela rasprava koliko novca je potrebno samo za kupovinu jogurta i bureka u pekari. Došlo se do neverovatne sume. 

Jedan korisnik izračunao je koliko je novca potrebno četvoročlanoj porodici da svakog dana u mesecu jede na primer burek i jogurt tri puta dnevno!

"Četvoročlana porodica da samo jede burek i jogurt za doručak, ručak i večeru je mesečno 72.000 dinara! Najjeftiniji burek i jogurt su 200dinara x 4 x 3 x 30 = 72.000 dinara. Mislite o tome", napisao je jedan Tviter korisnik.

A komentari su se dalje samo nizali.

"Pa mnogo je burek za svaki obrok, mora nekad i kifla", "Nije zdravo, malo voće i povrće da se ubaci, izađe jeftinije", 

"To mu dođe 2.500 dinara dnevno? Jel' ti znaš šta može sve da se spremi za 2.500 dinara? Ko jede burek tri puta dnevno da li ti normalan", "Jeftinije je jesti kod kuće svakako nego hraniti se u pekari", bili su neki od komentara.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Na to...

.. kada dodamo da bar 3 člana porodice puše i da dnevno troše 3,5 pakla dodjemo do dodatnih 36.000 mesečno. Naravno ne najskuplje nego standardne kao Laki itd. Znači samo za pušenje, burek i jogurt 1000 e. Odakle bre?

'

130 je burek i jogurt 40 ali je i to previse. Za nekih 250 sam napravim guzvaru kocka fere kore i jaje.

Nikola

Evo sta sam ja radio pre par godina i milina nam je. I dan danas to radimo Drugar, pekar. Organizovali smo se skoro kod mene i napravio je oko 30 tepsija bureka sto sa mesom sto sa sirom. Kada bi svi Vi znali koliko je to malo materijala ulozeno u taj burek i koliko se generalno malo stavlja svega a dobijete burek ipo. I on sam kaze da se na bureku u pekarama zaradjuje nenormalno para. A tek sada mozete misliti koliko zarade kad ga prodaju po 200 dinara. Tako da nas taj burek 5 puta manje kosta a pravimo ga kvalitetno u odnosu na pekarski gde dipaju zejtin i stavljaju otpadak od sira.

special image