• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČELA PRIJAVA PENZIONERA ZA BESPLATAN BORAVAK U BANJI! Jednostavna prijava uz 4 dokumenta vas dele od odmora od 10 DANA

Autor Aleksandar Blagić

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je danas da zvanično počinje prijavljivanje penzionera za besplatnu rehabilitaciju u banjama u Srbiji.

 Prijava penzionera za besplatan boravak u banjama Izvor: Youtube/RTV Pančevo

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je danas da zvanično počinje prijavljivanje penzionera za besplatnu rehabilitaciju u banjama u Srbiji. Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovima i banjsko-klimatskim lečilištima u trajanju od 10 dana imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija iznosi do 37.809 dinara.

Pravo da se jave na oglas imaju svi korisnici penzija koji, osim penzije koja je do 37.809 dinara, nemaju neka druga lična primanja. Pravo da se jave na oglas imaju i korisnici penzija koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 37.809 dinara.

Šta je potrebno podneti uz prijavu?

  • Penzijski ček
  • Dokaz o visini penzije iz inostranstva - izvod banke, potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja i drugo
  • Popunjenu prijavu sa izjavom na propisanom obrascu gde želi da koristi rehabilitaciju, da osim penzije korisnik nema drugih ličnih primanja, da nije koristio rehabilitaciju po oglasu u 2020, 2021 i 2022. godini i da ovlašćuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje da u njegovo ime i za njegov račun zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti pravo na rehabilitaciju
  • Raspoloživu medicinsku dokumentaciju ukoliko je korisnik poseduje

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje snosi troškove smeštaja i putne troškove pratioca slepog lica i pratioca deteta koje je ostvarilo pravo na porodičnu penziju, a nesposobno je za samostalan život i rad. Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda na kojoj korisnik ima prebivalište. Korisnici sa teritorije AP Кosovo i Metohija sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije AP Кosovo i Metohija, prijave podnose najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta, odnosno boravišta. Prijave se mogu podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

Prijave na oglas se podnose počev od 11. februara, a zaključno sa 2. martom 2023. godine. Rang lista korisnika penzija koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju se objavljuje dvadeset prvog radnog dana od dana isteka oglasa.

Na rang listu korisnika penzija koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju može se podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja rang liste na oglasnoj tabli. Кomisija je dužna da u roku od pet dana razmotri podnete prigovore, obavesti podnosioce prigovora i utvrdi konačnu rang listu korisnika penzija koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju, koju objavljuju na oglasnim tablama organizacija korisnika penzija /Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije "Nezavisnost”/, Direkcije Fonda, Pokrajinskog fonda i filijala Fonda.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image