• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jura gradi fabriku u Nišu

Južnokorejska fabrika auto delova Jura (Yura) počeće krajem leta izgradnju nove fabrike u Nišu, koja će zaposliti najmanje 1.500 ljudi, najavio je danas u Štutgartu ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić.

On je na Sajmu proizvođača automobilskih delova u Štutgartu kazao da će to biti druga fabrika južnokorejske kompanije u Srbiji, pošto je Jura pre par meseci u Rači pokrenula proizvodnju na srpskom tržištu, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Dinkić je na predstavljanju Srbije kao povoljnog odredišta za investiranje, u okviru štutgartskog sajma, kazao da automobilska industrija ima strateški značaj za budući privredni razvoj Srbije.

"Zato želimo da dovedemo nove kompanije da ulažu u Srbiju, da investiraju i zaposle ljude i da izvozimo što više autokomponenti iz Srbije", kazao je on.

Kako se navodi u saopštenju, Dinkić je u Štutgartu razgovarao sa predstavnicima najjačih kompanija iz automobilske industrije među kojima su i Dajmler (Daimler), BMV, (BMW), Micubiši (Mitsubish), MAN, Boš (Bosch), Denso i ZF.

"Verujem da ćemo u narednim mesecima imati nove potpisane ugovore i nove investicije u automobilskoj industriji", kazao je on.

Dinkić je Sajam u Štutgartu posetio zajedno sa direktorom Jure Lukasom Namom i direktorom kompanije Fijat automobili Srbija Đovanijem de Filipisom.

Taj sajam svake godine poseti oko 11.000 predstavnika automobilske industrije iz više od 50 zemalja. Na sajmu se predstavilo više od 600 izlagača, koji dolaze iz Nemačke, Italije, Francuske, Austrije i Velike Britanije kako bi prikazali proizvode i inovativne tehnologije.

Pored proizvođača na manifestaciji se predstavljaju i zemlje kao investicione lokacije, a ove godine će se osim Srbije predstaviti i Slovenija i Maroko, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije Srbije.

(Beta)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan - Nish

Šta vredi što Dinkić otvara fabrike kada mene ne zovu za posao. Predavao sam CV - e za Yuru, Beneton, Leoni u Prokuplju i niko me nikada nije pozvao za posao. Pitam se ZAŠTO ? Mislim da bi Vlast trebala da promeni neke ljude u Nacionalnoj službi zapošljavanja jer tu imate ljude koje posao ne zanima već samo da prime platu. Godinama organizuju Sajmove zapošljavanja koji su po meni neefikasni jer se na njima pojavljuju firme koje zapravo dosta traže od kandidata a malo daju. Ako Srbija hoće u Evropu moraće da zapošljava ljude i te kako.

special image