• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MARKO IZ BANATSKOG NOVOG SELA DAJE 200.000 DIN, A NIKO NEĆE DA RADI! Šokantno - Neće da sede u "klimi" i u beloj košulji

Autor Ivana Vlajković

Marko Rosu, poljoprivrednik, traži traktoriste, menadžera i obezbeđenje.

 Poljoprivrednik iz Srbije traži traktoristu, menadžera i zaštitara Izvor: YouTube/screenshot/AGROmedia

Marko Rosu, poljoprivrednik iz Banatskog Novog Sela, ističe da je teško baviti se ovim poslom i navodi da je jedan od razloga to što ne može da pronađe osobe koje bi radile, iako nudi veliku platu. 

Pored toga navodi da je teško baviti se poljoprivredom i zbog cene dobara. “Cene poljoprivrednih dobara se stalno menjaju, kako u našoj zemlji tako i u okruženju, što utiče na profitabilnost posla. Takođe, ponuda semena, hemijskih preparata za zaštitu, repromaterijala se takođe menja konstantno što zahteva puno vremena i veliko znanje da bi posao u poljoprivredi bio uspešan”, kaže Marko.

Istakao je da nedostatak kvalitetne radne snage predstavlja veliki problem i da danas ni za 100.000 dinara ne može da nađe traktoristu. Napomenuo je da su mu potrebni i menadžer i obezbeđenje. "Svi žele da imaju ograničeno radno vreme i lepu platu ali posao u ovoj grani privrede zahteva rad tokom cele godine. Posebno, kada je sezona, mora da se uradi bez obzira na vremenske uslove, što mnogi ne žele da shvate. Lakše im je da odu i da rade u državnom sektoru za 40-50.000 dinara, nego da se zaposle kod nas pa i da im ponudimo i 150-200.000 dinara", kazao je. 

Naveo je da izgleda da je mnogima ispod časti da budu traktoristi. "Današnji traktori imaju klima-uređaje, auto-pilota i pružaju veliki komfor u radu, pa možeš da sedneš u traktor u beloj košulji, da dođeš na njivu i da se ne isprljaš - i pored toga nema ko da radi", ispričao je sagovornik.

(MONDO/Agromedia)

Možda će vas zanimati

Komentari 50

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bosko

Prvo ,odakle mu sva ta zemlja? Drugo,paori ko ovaj su oterali sve mlade iz sela ,jer sa malo zemlje ne moze da se zivi,a nekad je o 20 jutara mogla cela porodica,to je i država kriva. Treće,izrabljivali su te traktoriste po ceo dan za 30 000 dinara,pa kad su ljudi shvatili,prestali su kod njih da rade ,tako su izmenjali jednog po jednog ,dok nisu ostali bez radnika. Imaju kući po deset auta u dvoristu novih i misle da je selo njihovo ,koliko se bahate i uče decu svoju isto. Da je država normalna ,nebi dala i ograničila bi maksimum zemlje po čoveku ,za sve preko porez,da ide u minus. Vratite mlade na selo,dok jos ima i malo sela

Drago

Ovaj mi deluje da ima ogromne povrsine. Nije 10-20 hektara nego na stotine da ne kazem hiljadu+ hektara. Ne sporim da ima traktore koji maltene idu sami i da je tehnologija nahbolja ali znajte da je to ogromno tezak posao gde se sve radi. Kada je setva onda se gine 10-15 dana 24h jer mora da se uradi u cugu setva. Kada se ore, tanjira, baca djubre ista prica. Kada je zetva onda i ne mora da se zapinje ali se gleda da se ne gubi toliko vreme. I tako u krug. Uz sve to sto vozis ima i pranje masina, tovanjernje i sipanje djubriva, menjanje prikljucnih masina, naucis i da varis, podmazujes. Generalno si radnik za sve. Nimalo lak posao ali ko voli i ko se uklapa u tako nesto ok je. Zimi nema toliko posla na njivi ali ovaj gazda ima sigurno dosta stoke pa je i tu rad. Cimanje je ogromno kao i svaki posao ali ovde nemas neko radno vreme i jos garant daje smestaj pa si mu dostupan da nekazem od jutra do sutra. Da je to lak posao, on bi svoju rodbinu i familiju zaposlio i usteeo 200000 mesecno. Ali opet citajuci tekst on sve prica da postoje traktori koji imaju auto pilot i klimu. Sve nesto kao da postoji ali ne napisa da i on ima. Nije covek pametan sta damisli po ovoj temi.

Lepr

Obožavam ove tipove koji daju izjave "dajem 200.000 i niko neće da radi", pošto lično nemam niti jednu jedinu osobu iz okruženja da ne radi i to ne sede po opštinama nekakvim, nego rade prilično krvavo. Znači ima ko hoće da radi, samo što je velika razlika kad ga opiše ovako 200.000 dajem, treba da sede kao gospoda, pošto sam siguran da niko ne bi odbio 200.000 da bude gospodin pride i da ne pogine na poslu. Nego su sve ovo priče kao što je meni jedna firma ponudila posao, priča je bila "nije nešto plaćen posao", da bi se na uvodnom razgovoru za posao desilo to ne da nije nešto plaćen, nego ti ne plaćaju ništa, čak ni prevoz, ni obrok za taj dan, pa ako se ti pokažeš, a njima još uvek bude trebao radnik, e tad možda možemo da pričamo o nekim parama hahahahahhaa

special image