• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA POMOĆ DRŽAVE! VLADA SRBIJE DAVAĆE OD 250 DO 5.000 EVRA: Evo ko može da dobije novac i koji su uslovi

Autor Ivana Vlajković

Vlada Srbije davaće novac za kupovinu električnih ili hibridnih vozila.

 novac Izvor: Shutterstock/FotoDuets

Vlada Srbije davaće subvencije za kupovinu novih vozila koja imaju isključivo električni ili hibridni pogon. Iznos podrške kretaće se od 250 do 5.000 evra. 

Uslovi i način sprovođenja subvencionisane kupovine definisani su Uredbom koja je objavljena u Službenom glasniku. Cilj Uredbe jeste da se podstakne ekološki vid transporta. Subvencije se daju za nabavku mopeda, motocikala, tricikala, četvorocikala, kao i vozila za prevoz najviše devet lica, odnosno teretna do 3,5 tona mase.

Kako se navodi, za subvencije mogu da konkurišu pravna i fizička lica, preduzetnici. Jedino taksisti, koji su već iskoristili subvenciju za obnovu svog voznog parka, ne mogu da konkurišu za pomoć. Iznosi subvencije su od 250 evra za mopede do 5.000 evra za putničke kombije i manje teretnjake.

Zahtevi za dodelu subvencija podnose se zaključno sa 31. oktobrom, a Ministarstvo će vršiti dodelu subvencija po pristiglim, urednim zahtevima, do visine ukupno raspoloživih sredstava.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dusan Vs

Sramotno je sto se daje novac poreskih obveznika za automobile sa najvecim procontem zagadjenja!!! Da pojasnim za ljude koji ne znaju. 80% svetske struje se proizvodi iz termoelektrana(najvecih zagadjivaca na svetu),proizvodnja elektricnih automobila po najvise baterija za iste su devastantne za prirodnu okolis. U Srbiji ce se otvoriti rudnik litijuma pa cete videti svojim ocima(valjda ako ih ne zatvarate i pretvarate se da je sve strava),kao sto smo zemlja sa najzagadjenijim vazduhom u Evropi,znate zbog cega,zbog termoeletrana. Zbog toga sam protiv da se novac poreskih obveznika trosi na najvece zagadjivace,ELEKTRICNE AUTOMOBILE.

Stefan

@Dusan Vs Jeste, najbolje da vozimo euro 3 dok se ne pogusimo... Evo beograd ceo zagadjen zbog silnih termoelektrana u svakoj opstini imamo po 1.

special image