• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INĐIJA REKORDER PO BROJU PRODATIH VIKENDICA! Nekretnine planule zbog ove tri stvari - Cene pravi šok

Autor Ivana Vlajković

Inđija se tri godine nalazi na prvom mestu po broju prodatih vikendica.

 Gde se najviše kupuju vikendice u Srbiji Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Po broju prodatih vikendica Inđija se tri godine nalazi na prvom mestu. U 2022. godini prodato je 130 vikendica, više nego u sledeće tri opštine zajedno.

U Inđiji se prodaje najviše vikendica jer je u blizini Fruške gore, Dunava ali i zbog nove mogućnosti da se železnicom brzo dođe do Novog Sada i Beograda. Prošle godine prodato je manje vikendica u odnosu na prethodne dve, ali je broj svakako i dalje dosta veći nego u drugim delovima Srbije. Pre dve godine u Inđiji je prodato 144 vikendica, a 2020. čak 176.

Opština Beočin nalazi se na drugom mestu po broju prodatih vikendica. U ovom delu Srbije prodato je 51 ovakvih nekretnina. Na trećem mestu po prodaji vikendica je opština Grocka, gde su prodate 42, a na četvrtom Sopot, sa 39 prodaja. Peti je Novi Sad sa 38 prodatih vikendica, šesti Irig sa 35, a sedmi Sremski Karlovci sa 30.

Kada su cene u pitanju rekorder je Novi Sad, gde je jedna vikendica prodata za 410.000 evra, slede Sopot sa 269.500 evra, Irig sa 264.000 evra i Čajetina sa 150.000 evra. Rekorder u poslednje tri godine po ceni je vikendica prodata 2021. godine na teritoriji opštine Raška, koja je koštala čak 600.000 evra.

"Vikendice kupuju Novosađani, ali i Beograđani. Nije retkost da se od vikendice formiraju kuće za život jer ljudi koji ih kupuju žele miran i komotniji život u odnosu na onaj u stanovima“, kazao je za novosadski Dnevnik predsednik Sindikata građevinskih radnika Vojvodine Josip Modić, koji dodaje da je brza pruga uticala na to, prenosi Sputnik.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image