• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRŽAVA MAJKAMA ZA KUPOVINU PRVOG STANA DAJE JOŠ NOVCA: Potrebno je da se ispuni samo jedan uslov!

Autor Ivana Vlajković

Pokrajinska vlada je za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena u 2023. godini obezbedila bespovratna sredstva.

 Pokrajinska vlada daje novac ženama za kupovinu prve nekretnine Izvor: Shutterstock

Na sajtu Pokrajinske vlade objavljeno je da je doneta Odluka o dodeli bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena

Kako se navodi, za tu svrhu je u 2023. godini opredeljeno 45 miliona dinara. "Cilj ove mere podrške jeste unapređivanje položaja žena i njihovo ekonomsko osnaživanje, jer statistika pokazuje da su žene na teritoriji AP Vojvodine vlasnice nekretnina u 13,95 odsto i suvlasnice u 12 odsto slučajeva", saopšteno je iz ove ustanove. 

Navedeno je i da je cilj ove Odluke da se poveća broj žena koje su vlasnice nekretnine. "Pravo na ta sredstva imaju porodice - bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice (samohrane majke) - s prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine, koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu", objašnjeno je.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstva raspisaće Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksa

Samo ne piše koji procenat je to. 10% vrednosti nekretnine dobijaju te žene. Dovoljno za učešće za kredit. A kako te majke rade za minimalce teško da će se koja odlučiti za kupovinu stana. Obično se navodi u medijima maksimalan iznos koji može da se dobije 20.000 evra, to je za stan od 200.000 evra. Tako da će ovo odgovarati samo onima koji imaju previše pa kupuju stanove da izdaju Rusima za 1.000 evra. Sirotinja, a to je 90% Srbije ne dobija ništa.

v1ad

Zasto uopste razdvajaju kome daju pare? Valjda te pare idu bracnoj/vanbracnoj zajednici? Ovo je sjajan nacin da se razbiju brakovi i vanbracne zajednice. Doduse, ne kazu koliko pojedinacno daju i da li je to uopste dovoljno.

special image