• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BLIŽI SE USKRS, CENE JAJA U SRBIJI DRASTIČNO SKOČILE: "Imali smo veliki problem" - Šta nas očekuje za praznik?

Autor Ivana Vlajković

Cena jaja pred Uskrs neće skočiti, tvrdi stručnjak.

 Cena jaja za Uskrs Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Rade Škorić, direktor Zajednice živinara Beograd, izjavio je da su jaja u odnosu na prošlu godinu poskupela za 30 odsto, ali da pred Uskrs neće biti novog povećanja cena

"Jaje je bilo u depresiji cena. Imali smo veliki problem zbog pojave virusa korone, zaustavljeno tržište kada su proizvođači molili vladu da skine sa tržišta zaostalu količinu jaja i tada počinje problem jer je cena u maloprodaji bila 12 do 13 dinara dok je kod farmera bila šest", istakao je Rade Škorić.

Prema rečima sagovornika jaja u Srbiji su najjeftinija u regionu, a možda i u celoj Evropi. "Jaje je najjeftiniji artikal kad treba da se sa proteinima snabdete za doručak ili večeru i za te pare ništa drugo ne možete uraditi da kvalitetno doručkujete ili večerate. Jaje u Srbiji je najjeftinije možda ne u regionu već i u Evropi", kazao je.

Sagovornik je istakao da u Srbiji postoji višak jaja, kvalitetna proizvodnja, dobra genetika, dobri proizvođači i velike farme. Kako je objasnio, zbog svega navedenog Srbija ne uvozi jaja i ona su najjeftinija u regionu. "Uskrs za proizvođače nije više što je nekada bio, danas niko više ne farba 100 jaja, to je simbolično obeležavnje pa se svede na 10 do 20 jaja. Prodaju jaja diktira trgovina svojim akcijama gde ćete moći da kupite jaje za dinar ako nešto drugo kupite. Pred praznik će možda dinar ili dva, ali više od toga cena rasti neće", zaključio je Rade Škorić.

(MONDO/RTS)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivannis1

Čim napišu najjeftinije u Evropi eto razloga za poskupljenje u Srbiji. Nikako da kažu plate najmanje u Evropi pa da se neko seti i to da poveća.

Jašar

Jaje volim jaje nikom ne dam.

special image