• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI JE IZGRADNJA MONTAŽNIH KUĆA U SRBIJI ISPLATIVA? Evo od čega zavisi cena, a jedna stvar je neverovatna

Autor Ivana Vlajković

Izgradnja montažnih kuća ima prednosti i mana, a cena se kreće od 400 do oko 1.300 evra.

 Prednosti i mane montažnih kuća u Srbiji Izvor: Kwangmoozaa/Shutterstock

Cena izgradnje montažnih kuća u Srbiji kreće se od 400 do oko 1.300 evra i zavisi od toga da li se kupuje kao dom za stanovanje ili kao vikendica. Izgradnja montažne kuće ima svojih prednosti i mana. Jedna od prednosti jeste što je brzo gotova, a mana je što mora odmah da se plati. 

"Cena kvadrata montažnih kuća zavisi od toga da li kupujete kuću za život, kuću za rekreaciju, za odmor, vikend kuću, kolibu, splav, sve je to montažno. Mi sad imamo širok shvatanje šta je montažna kuća. Njena cena zavisi od toga da li je drvena, da li je napravljena od tvrde blokovske gradnje ili je panelna gradnja, da li ima temelj, završnu keramiku, instalacije. Recimo da je neka početna cena od 350 evra do 1.200, 1.300 evra, a to su one baš luksuzne. Neka prosečna cena za ključ u ruke je između 600 i 700 evra", rekao je Miša Đoković, procenitelj nekretnina.

Prema njegovim rečima, cena montažnih kuća u odnosu na 2021. godinu, skočila je između 30 i 50 odsto. Stručnjak je napomenuo da plac za montažnu kuću treba da se kupi na jesen ili proleće kad nema vegetacije ni snega kako bi se zapravo videlo kako izgleda i da se teško nalaze u Beogradu.

Sagovornik je istakao da ljudi u Srbiji montažne kuće uglavnom kupuju kao vikendice. "Uglavnom ih kupuju ljudi koji imaju već neko stanište pa kupuju kako bi pobegli iz grada", kazao je Đoković. Napomenuo je da postoji sedam, osam vrsta montažnih kuća koje se prave od raznih materijala i dodao da u njihovu cenu uglavnom ne ulazi podrum, temelj ni završna oprema. 

Izvor: TV Prva / printskrin

Đoković je objasnio da je montažna kuća dobra za one ljude koji nemaju vremena da čekaju da se završi izgradnja tradicionalne kuće. Istakao je da je mana to što ona mora odmah da se plati, za razliku od tradicionalne kuće u kojoj može da se uradi jedna soba, pa kroz neki vremenski period, druga, pa treća... Đoković je za kraj razgovora za TV Prva kazao da se montažne kuće uglavnom prave od drveta i gipsa. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image