• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMAČKI GIGANT U STEČAJU, POGOĐENO 1.000 RADNIH MESTA: Bankrot velikog trgovinskog lanca, zatvara radnje širom Evrope

Autor Ivana Lazić

Nemački trgovinski lanac obuće "Reno" ide u stečaj.

 nem.PNG Izvor: youtube.com/RENO Schuhe

Nemački trgovački lanac "Reno Schuhcentrum GmbH" morao je da podnese zahtev za stečaj. Kako prenose nemački mediji poznati lanac obuće je pred bankrotom zbog čega je okružni sud u Hamelnu naredio preliminarni stečajni postupak.

Maloprodaja obuće "Reno", najveći je trgovinski lanac odmah posle Dajhmana, a ima gotovo 300 poslovnica u Evropi i blizu 180 lokacija u Nemačkoj. Ukupno je 1.000 radnih mesta pogođeno stečajem.

Inače, poznati lanac obuće je pre šest meseci dobio novog vlasnika. Krajem septembra HR Grupa prodala je maloprodaju obuće kompaniji cm.sports GmbH u saradnji s GA Europe, prenosi Bizlife.

O tome koliko je stanje u ovoj kompaniji zaista loše govori i podatak da veb prodavnica trenutno nije dostupna za kupovinu.

"Naša onlajn trgovina trenutno nije dostupna. Molimo vas za razumevanje i uskoro ćemo vam se obratiti s novostima", piše na web-stranici "reno.de".

Nekoliko trgovinskih lanaca je već podnelo zahtev za bankrot poslednjih meseci uključujući dva velikana u industriji obuće - Gerca i Salamandera. Kompanije su za to okrivile posledice pandemije korone i opadanje raspoloženja potrošača.

(Mondo)

Pročitajte i ovo:

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ljiljana

Djo odgovor za vas jeste krs to ste potpuno u pravu nit je CundA neka prodavnica a i obuca Reno a iskrena da budem volela bi da sve ode u stecaj da se ove nase budale jednom vrate svojim kucama megovorim samo za tudje familije nego i za svoju decu slozila bi se opet da jedem postan pasulj i zutu proju kao nekad samo da smo svi na svom ognjistu da nam kuce budu opet pune familije nekad smo ziveli po cetiri generacije u dvetri sobice nista nam nije falilo sve dok se nisu proklete granice otvorile i dok nam Tito nije dao pasose u ruke pa smo mlogi i zaboravili odakle smo ponikli i na svoje poreklo umrecu i sa time necu da se pomirim sto smo nase kuce i dvorista ostavili prazne unucad nam se radjaju u tudjini a i mi stari umiremo u tudjoj zemlji ko da nemamo svoju domovinu

Miloje

Tek će Nemačka da bude u stečaju, samo polako...

Danke Deutschland

@Miloje Obavezno, sledeće godine dolaze Nemci u Srbiju da rade...

special image