• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U OVOM GRADU STANOVI SE PRODAJU ZA 1.000€ PO KVADRATU! Mogu da se kupe na rate, a potrebno je da se ispune ovi uslovi

Autor Ivana Vlajković

U Novom Sadu je raspisan konkurs za prodaju solidarnih stanova.

 Novi Sad prodaje solidarne stanove Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Grad Novi Sad raspisao je konkurs za prodaju solidarnih stanova koji se prodaju po ceni od 1.000 evra po kvadratu, a nalaze se u Ulici Momčila Tapavice BB. Nekretnine su namenjene porodicama koje moraju da zadovolje nekoliko kriterijuma.

Na konkursu se nudi 25 od 27 stanova u lameli 5. Dva stana prodaće se po komercijalnim uslovima. Novi Sad gradi solidarne stanove kao vid podrške stanovništvu u rešavanju stambenog pitanja. Plan je da se gradi još ovakvih zgrada u budućnosti.

Cena kvadrata je, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, 116.774,63 dinara. Stan je moguće kupiti na 240 rata, odnosno može da se otplaćuje 20 godina. U ponudi je sedam stanova prosečne površine od 40 kvadratnih metara koji su namenjeni dvočlanim porodica. Osam stanova površine 43 kvadratna metra prodaju se za tročlana domaćinstva. Za četvoročlane porodice namenjeno je pet stanova od 56 kvadrata, dok je isto toliko stanova površine od 60 kvadratnih metara namenjeno za petočlana domaćinstva.

Zainteresovani za kupovinu moraju da ispune nekoliko uslova: moraju da budu državljani Srbije, da imaju prebivalište u Novom Sadu, da ne poseduju stan ili kuću na području Srbije ili da nekretninu nisu otuđili u prethodne tri godine. Takođe, jedan od uslova je taj da svojim sredstvima ne mogu da reše stambenu potrebu po tržišnim uslovima.

Takođe je postavljena i maksimalna granica mesečnih prihoda koje kandidat za stan može da ima. Ovo zavisi od kategorije, ali je prosečna visina primanja ograničena na 110.000 po osobi. Rok za prijavu na konkurs je 30 dana, a prijave se podnose Stambenoj komisije putem Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne odnose.

(MONDO/021.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Eto

Realna cena, a juče kso povoljna kuća u okolini Fruške Gore od 170 mkv sa bazenom 200 hiljada, pa stanovi će se odmah prodati, a kuća u zabiti sutra malo

special image